Majoritatea britanicilor vor să rămână în UE

195

Nu mai puţin de 54% dintre alegătorii din Marea Britanie s-au exprimat în favoarea rămânerii ţării în Uniunea Europeană.

Rezultatul a fost obţinut în urma unui sondaj telefonic, realizat de Institutul ICM la comanda publicaţiei The Guardian, înaintea referendumului privind apartenenţa la UE care va fi organizat pe 23 iunie.

Un raport ministerial anunţat de Bloomberg urmează să expună și să explice potenţialele consecinţe financiare pe care părăsirea Uniunii Europene le-ar putea avea asupra Marii Britanii.

Raportul întocmit de ministrul de Finanţe George Osborne ar urma să arate că Brexitul va provoca daune permanente, nu doar temporare, ca urmare a scăderii semnificative a comerţului și investiţiilor. Aceasta ar atrage după sine o scădere puternică a veniturilor guvernamentale, care va determina, la rândul ei, o scădere a cheltuielilor publice.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar defavoriza ţara și printr-o scădere a PIB-ului cu până la 6%, echivalentă cu o sumă de 6.090 dolari per gospodărie, până în 2030.