Majoritatea britanicilor vor să rămână în UE

187

Nu mai puţin de 54% dintre alegătorii din Marea Britanie s-au exprimat în favoarea rămânerii ţării în Uniunea Europeană.

Rezultatul a fost obţinut în urma unui sondaj telefonic, realizat de Institutul ICM la comanda publicaţiei The Guardian, înaintea referendumului privind apartenenţa la UE care va fi organizat pe 23 iunie.

Un raport ministerial anunţat de Bloomberg urmează să expună și să explice potenţialele consecinţe financiare pe care părăsirea Uniunii Europene le-ar putea avea asupra Marii Britanii.

Raportul întocmit de ministrul de Finanţe George Osborne ar urma să arate că Brexitul va provoca daune permanente, nu doar temporare, ca urmare a scăderii semnificative a comerţului și investiţiilor. Aceasta ar atrage după sine o scădere puternică a veniturilor guvernamentale, care va determina, la rândul ei, o scădere a cheltuielilor publice.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar defavoriza ţara și printr-o scădere a PIB-ului cu până la 6%, echivalentă cu o sumă de 6.090 dolari per gospodărie, până în 2030.

DISTRIBUIE:
Alina Kartman
Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST. Are peste 8 ani de experiență în presa online din România și, atunci când nu scrie pentru ST, îmbină jurnalismul cu videografia și copywriting-ul la studioul KiteMedia.