Pe 12 februarie 2015, gruparea islamistă Stat Islamic a publicat fotografii cu 21 de creștini copţi din Egipt, toţi muncitori în construcţii, pe care îi răpiseră din Sirte, Libia, și pe care, pe 15 februarie, i-au decapitat pentru a răzbuna o presupusă răpire a mai multor musulmance de către Biserica Coptă din Egipt.
Bărbaţii, care proveneau din mai multe sate din Egipt, fuseseră răpiţi în două atacuri separate, în decembrie 2014 și în ianuarie 2015. Era o perioadă în care mai multe grupări islamiste paramilitare din Libia și-au declarat afilierea la SI și au ocupat mai multe regiuni în care creștinii copţi au fost abuzaţi.
Pe 15 februarie, gruparea SI a publicat un videoclip de 5 minute în care cei 21 de creștini copţi sunt decapitaţi pe o plajă de pe coasta de sud a Mării Mediterane, teroriștii promiţând să amestece sângele creștinilor în marea în care americanii au „ascuns trupul șeicului Osama bin Laden”. Întreaga lume o resimţit unda de șoc transmisă de grupare, care se afla atunci pe culmile terorii, aruncând în haos regiuni din Irak, Siria, Afganistan, Egipt și Libia.
Patru ani mai târziu, martiriul celor 21 de bărbaţi nu a fost uitat în Egipt, toţi fiind canonizaţi ca sfinţi de către Biserica Coptă. Scriitorul german Martin Mosebach a fost inspirat să facă o vizită în El-Aour, orașul de unde proveneau 13 din cei 21 de imigranţi, iar ce a descoperit acolo l-a convins să scrie o carte care a fost lansată săptămâna aceasta și deja a devenit bestseller pe Amazon.com.
Mosebach descrie un sat extrem de sărac și primitiv, dar unde există o puternică tradiţie creștină și în care comunităţile sunt „foarte bine educate în religia lor”. Miracolele se pare că sunt foarte importante pentru acești creștini care trăiesc sub o strictă conducere islamică de 1.400 de ani, și multe povești despre miracole abundă în jurul celor 21 de martiri. Una dintre ele îl implică chiar pe fiul unuia dintre martiri. Acesta a căzut de la etajul trei și și-a rupt mâna în mai multe locuri. Când și-a recăpătat conștiinţa a susţinut că tatăl său l-a prins, iar radiografiile făcute doar la câteva zile de la accident nu au arătat niciun semn de fractură.
În El-Aour, sătenii sunt mândri de cei 21, pe care îi creditează pentru diverse acte de vindecare miraculoasă, și nu caută răzbunare. Mamele celor care au murit în mâinile teroriștilor sunt asigurate că fiii lor „sunt acum încoronaţi ca regi în ceruri”. Iar după ce președintele Egiptului a ordonat ridicarea Bisericii Martirilor în localitate, aceasta a devenit un punct principal de pelerinaj pentru creștini din toată ţara, fapt care a contribuit inclusiv la dezvoltarea economiei locale.