3 obiceiuri nesănătoase la care să renunţi acum

62

Multe persoane şi-au propus ca în noul an să slăbească, să se lase de fumat, să facă sport sau să mănânce mai sănătos. De multe ori însă, aceste dorinţe ajung pe lista rezoluţiilor pentru următorul an. Poate oamenii ar trebui să înceapă cu combaterea unor obiceiuri nesănătoase care sunt mai uşor de controlat.

Unul dintre aceste obiceiuri este rosul unghiilor. Dacă persoanele care îşi rod unghiile nu au şi obiceiul de a se spăla des pe mâini, atunci vor ingera toţi microbii care intră sub unghii de fiecare dată când folosesc tastatura, deschid o uşă, mângâie un câine etc. De asemenea, rosul cuticulelor poate duce la infecţii ale unghiei.

Pocnirea degetelor este un obicei care se pare că nu este atât de nesănătos, pe cât este de supărător pentru cei din jur. Ideea că poate provoca artrită a fost desfiinţată în ultimele studii realizate. Cu toate acestea, unii doctori insistă că organismul uman nu a fost creat pentru ca noi să întindem în mod repetitiv ligamentele de la degete. Până la urmă ligamentele pot ceda şi se pot rupe şi degetele se pot disloca.

Gustările târzii, oricât de mici ar fi porţiile, sunt nesănătoase pentru că încetinesc metabolismul, iar corpul va fi nevoit să digere mâncarea pe durata somnului, în loc să ardă din grăsimile acumulate. De asemenea mâncatul târziu perturbă somnul şi poate da senzaţia de arsuri la stomac dimineaţa, scrie Huffington Post.