5 motive pentru care ne place vara

565

Vara aduce temperaturi ridicate şi, uneori, poate şi câteva arsuri din cauza soarelui puternic, dar acest anotimp vine şi cu beneficii de care trebuie să ne bucurăm neapărat. Huffington Post a adunat câteva beneficii extraordinare pe care vara le aduce cu sine:

În primul rând, acest anotimp este, de cele mai multe ori, perioada mult aşteptată a concediilor şi a vacanţelor. Sigur, mai există şi excepţii, dar timpul frumos din aceste luni de vară ne îndeamnă la o ieşire, chiar şi de câteva zile în natură, departe de zgomotul şi poluarea oraşelor. Vacanţele ne îmbunătăţesc starea de spirit şi reduc stresul. În plus, se pare că ne scad riscul dezvoltării bolilor de inimă şi a infarctului.

Iar dacă nu îţi poţi lua câteva zile libere de la serviciu pentru a evada din oraş, atunci poţi să te relaxezi la sfârşitul săptămânii bălăcindu-te la piscină. Înotul este o modalitate excelentă de a-ţi lucra muşchii şi de a face mişcare. În plus, această activitate combate depresia şi îmbunătăţeşte dispoziţia.

Apoi, este sezonul în care apar atât de multe fructe delicioase şi extrem de benefice pentru organism. De la căpşuni, cireşe, caise şi până la pepene, avem de unde alege când vine vorba de o gustare naturală, delicioasă şi nutritivă.

De asemenea, riscul de a muri din cauza unor boli de circulaţie, precum infarct sau atac cerebral, este cu până la 36% mai mare în timpul iernii decât vara, arată un studiu realizat de Institutul de Cardiologie de la Spitalul Bunul Samaritean din Los Angeles, arată NBC News.

Nu în ultimul rând, vara transpirăm mai mult şi, chiar dacă este neplăcut, acest lucru ajută la combaterea infecţiilor, curăţă pielea de bacterii, dar ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.