Primele indicii pentru boala care ucide copiii din Cambodgia

70

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a fost identificată una dintre afecţiunile care stau la baza bolii neidentificate care ucide copiii infectaţi din Cambodgia în doar 24 de ore.

Boala misterioasă provoacă probleme respiratorii şi neurologice și a fost înregistrată doar la copii cu vârste mai mici de 7 ani.

Doctorii de la Institutul Pasteur au testat 24 dintre pacienţi, descoperind că 15 dintre aceştia erau afectaţi de EV71 (Enterovirus Type 71), o tulpină a febrei aftoase care provoacă afecţiuni neurologice grave în rândul copiilor. Virusul nu afectează și adulţii deoarece sistemul imunitar este destul de dezvoltat pentru a-l contracara.

Identificarea EV71 nu înseamnă însă, identificarea cauzei afecţiunii care a ucis zeci de copii în Cambodgia, atrage atenţia OMS. Ministrul sănătăţii, Mam BunHeng, speră ca totul să fie elucidat în această săptămână.

„Acum trebuie să aflăm ce provoacă complicaţiile pulmonare letale şi să identificăm dacă nu cumva este vorba şi despre un factor toxic", explică dr. Beat Richner, care lucrează la spitalul Kantha Bopha, unde au fost tratate majoritatea victimelor, conform CNN.

În ultimele trei luni, 66 de copii cu vârste de 2 și 3 ani au fost internaţi la spitalul Kantha Bopha. În mod misterios doi dintre copii au supravieţuit, în timp ce toţi ceilalţi au murit din cauza complicaţiilor respiratorii și neurologice.

Indentificarea EV71 nu ajută în mod particular în tratarea bolii, deoarece nu există niciun tratament antiviral eficient pentru infecţii severe cu EV71 și nu există niciun vaccin disponibil.