Hamburgerul din celule stem este gata

202

Primul hamburger din lume a cărui carne este creată exclusiv în laborator, din celule stem, a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Maastricht, Olanda, şi urmează să fie servit la un eveniment organizat la Londra.

Hamburgerul este alcătuit din bucăţi de muşchi de vită, care au provenit de la un tip de celulă extras din gâtul unor vaci, care a fost forţată să genereze celule specifice muşchiului.

Experimentul a durat trei săptămâni şi a costat până acum 325.000 de dolari. Însă, cercetătorii olandezi speră că acesta este doar primul pas spre a crea carne din celule stem şi de a o folosi pe scară largă.

Deşi atât preţul ridicat, cât şi scepticismul legat de obţinerea alimentelor în laborator, mulţi cercetători văd deja avantajele cărnii artificiale. Hanna Tuomitso, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, crede că o astfel de carne ar putea fi mai ieftină decât cea normală, deoarece exclude creşterea şi hrănirea animalelor şi, în plus, elimină părţile care nu sunt necesare, cum ar fi unele părţi ale corpului animalelor, arată New York Times.