Învinge dependenţa de zahăr în doar 8 săptămâni

807

Cu toate că satisfacerea poftei de zahăr ne poate crea o senzaţie plăcută, consumul dulciurilor are efecte nocive asupra întregului nostru organism. Află cum poţi învinge dependenţa de zahăr.

Sarah Wilson, jurnalistă, prezentatoare TV şi autoarea cărţii şi platformei online I Quit Sugar (Renunţ la Zahăr) a renunţat la zahăr după ce a realizat că dulciurile pe care le consumă îi fac rău, povesteşte ea într-un interviu pentru Huffington Post. Atât boala autoimună pe care o are (boala Hashimoto), cât şi presiunea unui termen limită avut pentru un articol au îndemnat-o să ia decizia de a elimina zahărul din dieta ei timp de două săptămâni. Rezultatele, spune ea, au fost pozitive, s-a simţit mai bine, iar acest lucru a putut fi observat, printre altele, print-un ten mai curat şi o minte mai limpede. Au trecut deja aproape trei ani de când Sarah a renunţat la zahăr.

Pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi să învingă dependenţa de zahăr, ea a conceput un program de opt săptămâni, bazate pe studii ştiinţifice. Orice sursă de zahăr este înlăturată din dietă, inclusiv fructele. Pe lângă excluderea unor alimente precum mierea, agavele, siropul de arţar, anumite produse de pe rafturile magazinelor pot constitui surse bogate de zahăr, fără ca noi să ne dăm seama de acest lucru, ca de exemplu ketchup-ul sau sosul de roşii care poate conşine chiar şi 50% zahăr, anumite cereale sau produse lactate degresate, notează Sarah Wilson.

După ce-a de-a şaptea săptămână din program, corpul nostru este „recalibrat", iar zahărul este eliminat din organism. Începând cu săptămâna a opta, fructele pot fi reintroduse în dietă şi astfel, fiecare îşi poate da seama, cu adevărat, care este cantitatea de zahăr de care corpul lor are nevoie.

Pentru că renunţatul la zahăr este dificil, Sarah Wilson dezvăluie secretul ei în lupta împotriva poftelor de dulciuri. După fiecare prânz, ea cosuma o lingură de ulei de nucă de cocos care, pe lângă faptul că potoleşte pofta de dulce şi de foame, contribuie la stimularea metabolismului şi ajută în tratarea problemelor inflamatorii.