James Corden a renunţat la carne din cauza cruzimii asupra animalelor

119

Este englez, actor, scriitor, producător, cântăreţ și prezentator TV. Mai nou, și vegetarian. Cel puţin aceasta a povestit James Corden presei care l-a intervievat în turneul de promovare a celui mai recent film în care joacă: Ocean’s 8.

S-ar putea să îl știţi pe actorul britanic James Corden din emisiunea The Late Late Show, pe care o găzduiește la televiziunea americană CBS. Sau, dacă nu de acolo, sigur îl recunoașteţi ca fiind tipul charismatic care a făcut faţă unui duo de karaoke, în mașină, alături de cântăreaţa Adele. Filmarea aceea a fost cel mai vizualizat clip pe YouTube în anul 2016, când a apărut.

Starul TV a ajuns iar în presa internaţională, de data aceasta nu cu o realizare profesională, ci cu o declaraţie personală care îl scoate puternic în evidenţă. Actorul a spus că a renunţat să mai mănânce carne după ce a citit un articol despre tortura la care sunt supuși elefanţii. „Mâncam un sendviș cu șuncă și eram tare supărat de situaţia animalelor”, a relatat Corden pentru Radio Times. Apoi „m-am gândit: «Cum poţi să fii așa de afectat de situaţia elefanţilor, dar să nu te gândești și la porci?»”, a mai povestit actorul. „Sper că mă voi putea ţine de treaba asta. Cu siguranţă, voi încerca.”

La momentul actual, planul lui este să renunţe treptat la consumul de carne, următoarea pe lista de interdicţii fiind carnea de pește.

James Corden și-a luat foarte în serios alimentaţia în urmă cu 3 ani, când, renunţând la zahăr și la pâine, a reușit să slăbească nu mai puţin de 38 de kilograme.

Tot în anul 2015, Corden a fost numit Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE), pentru serviciile făcute teatrului, și a primit premiul BAFTA Britannia, considerat Artistul Englez al Anului. Anterior, Corden fusese distins cu două Premii Tony pentru cel mai bun actor într-o piesă Broadway.