Povestea lui Megan Hui este atât de spectaculoasă, încât a ajuns publicată în jurnalele medicale de specialitate. Pe când era în pântecul mamei, micuţa a trecut printr-o serie de incidente care ar fi trebuit să-i fie fatale. În mod miraculos, Megan a reușit să sfideze moartea și a uluit lumea medicală.

Michelle Hui era în a șasea săptămână de sarcină când a observat că sângerează abundent. „Mi-am sunat soţul și i-am spus că voi pierde copilul”, își amintește tânăra, citată de The Mirror. Ajunsă la spital, a fost supusă unui număr de cinci ecografii, iar doi medici i-au confirmat diagnosticul de care se temea: pierduse sarcina.

După incident, medicii i-au administrat lui Michelle două pastile care provoacă avort. Ulterior, au rugat-o să efectueze un test de sarcină pentru a stabili dacă în urma pierderii sarcinii au rămas cheaguri de sânge. Cum testul a ieșit pozitiv, tânăra a fost trimisă la spital pentru procedura de chiuretaj.

Înainte de intervenţia chirurgicală, tânăra a efectuat o altă ecografie. Medicii au rămas uimiţi de ce au observat pe ecranul ecografului – o inimă care bate. Atunci și-au dat seama că Michelle a fost însărcinată, de fapt, cu gemeni, iar unul dintre aceștia supravieţuise.

„Nu mi-a venit să cred. Nici medicilor. (…) Mi-au spus că sunt binecuvântată. Am ajuns în jurnalele medicale, iar doctorul mi-au zis că în cei 25 de ani de experienţă ai săi nu s-a mai întâlnit cu ceva asemănător și nici nu a auzit de așa ceva. (…) Cineva a vegheat asupra noastră”, povestește Michelle.

În toată experienţa sa de asistare și îngrijire a femeilor la naștere, Katherine Hales mărturisește că nu a auzit vreodată de un caz asemănător, în care bebelușul să supravieţuiască pilulelor care induc avortul. „Nu mă pot gândi la vreun motiv de ordin medical pentru ca acest lucru să se întâmple – a fost noroc”, a declarat Katherine Hales.

Cazul nașterii lui Megan este cu atât mai spectaculos, cu cât pastilele prescrise lui Michelle, cunoscute sub numele de Mifepriston, produc rezultatul scontat în circa 97% din cazuri, potrivit centrului de sănătate Planned Parenthood Illinois. În cazul în care pastilele abortive eșuează, iar bebelușul supravieţuiește, riscul acestuia de a veni pe lume cu defecte de naștere este ridicat. În acest caz, gravida trebuie supusă unei proceduri de întrerupere a sarcinii prin aspiraţie.

Din fericire, acesta nu a fost cazul lui Megan. Fetiţa a venit pe lume anul acesta, pe 25 februarie, cântărind aproape 3 kilograme. În prezent, micuţa este sănătoasă și se bucură de dragostea părinţilor și a celor doi fraţi mai mari ai ei. „Este micul nostru miracol”, spune Michelle.

Foto: LordSpoda / captură YouTube