Tim Cook este obișnuit să fie singur și să se descurce singur. Dar, pentru un bărbat surd și orb, chiar și cu toată iscusinţa deprinsă în timp, călătoriile cu avionul sunt în mod particular dificile. Din fericire, există încă oameni dispuși să ajute.

Carla Daly, în vârstă de 15 ani, zbura alături de mama ei pe ruta Boston – Los Angeles, la bordul unui avion al companiei Alaska Airlines, când însoţitoarele de bord au întrebat pasagerii dacă cineva cunoaște limbajul semnelor. Clara studiase timp de un an limbajul, deși ea însăși nu are nevoie să îl folosească și s-a oferit să ajute.

Însoţitoarele de bord au condus-o către locul unde stătea Tim Cook, care era la bordul aeronavei fiindcă voia să își viziteze sora. Clara a îngenuncheat lângă el, i-a luat mâinile într-ale ei și a început să îi scrie în palmă. În principal Tim nu avea nevoie decât de un pahar de apă, dar de fapt era încântat să poată comunica cu cineva, chiar și pentru câteva minute.

Până la finalul zborului de șase ore, cele câteva minute s-au transformat în câteva zeci, în care Tim i-a povestit puţin despre viaţa lui, iar Clara, despre planurile ei de viitor. La final, Tim a mărturisit că a fost cea mai bună călătorie pe care a avut-o vreodată și că oamenii în general nu realizează cât de important este pur și simplu să ai pe cineva cu care să poţi schimba câteva cuvinte și să nu te simţi de parcă ești singur pe lume, în special pentru cineva în situaţia lui.

Povestea celor doi, deși poate să pară banală pentru unii, a devenit rapid virală pe reţelele de socializare, iar Clara Daly a devenit vedetă peste noapte, fiind invitată la talkshowurile matinale americane, ceea ce nu arată decât cât de mult societatea de azi fetișizează niște gesturi care ar trebui să fie normale pentru fiecare dintre noi.