Evelyn a dus noţiunea de generozitate la un alt nivel. La aproape 98 de ani, ea demonstrează cu mult curaj că nimic nu poate sta în calea dorinţei de a-ţi ajuta semenii, nici vârsta și nici ce spun sau cred ceilalţi.

Totul a început când linia de transport public care ajungea în comunitatea de pensionari în care locuiește Evelyn a fost suspendată. Pentru comunitate această modificare nu a fost deloc ușoară. Autobuzul, care circula de două ori pe săptămână, era singurul mijloc de transport prin care bătrânii puteau să își facă drumurile necesare către magazinele alimentare.

„Mulţi oameni au rămas blocaţi aici”, povestește Evelyn într-un material video pentru iniţiativa I Like Giving, care dorește să inspire generozitate în lume prin intermediul poveștilor unor oameni altruiști.

Printre cei afectaţi a fost Joyce, vecina și prietena lui Evelyn. Joyce se temea că, din cauza măsurii va fi mutată într-o altă comunitate, deși nu își dorește acest lucru. Acesta a fost momentul în care Evelyn a hotărât că nu poate să rămână indiferentă faţă de problema prietenei sale: „I-am spus: Joyce, te voi duce în fiecare săptămână la magazin”.

Promisiunea nu era însă una ușor de ţinut, deoarece Evelyn nu mai avea mijloacele necesare pentru a o onora. Din cauza vârstei sale înaintate, permisul de conducere i-a fost suspendat, un eveniment care a mâhnit-o cumplit pe aceasta. „M-a făcut să mă simt bătrână și inutilă”, mărturisește Evelyn. „Sunt un șofer foarte bun, chiar sunt. Nu mă tem atunci când sunt la volan, sunt foarte atentă”, adaugă aceasta.

O promisiune rămâne însă o promisiune. Așa că ea a hotărât să mai dea încă o dată examenul pentru permisul auto și la cei 97 de ani ai săi, a reușit să îl treacă cu succes.

„Dacă pot să contribui cu ceva, ar trebui să o fac. Nu așa ar trebui să o facem cu toţii?” sunt cuvintele inspiraţionale ale lui Evelyn, care demonstrează altruismul ei fără margini.

 

Foto: I Like Giving / captură YouTube