Ce a schimbat internetul în viaţa noastră

799

Faptul că internetul ne-a schimbat viaţa este indubitabil. Dar publicaţia britanică Daily Telegraph a făcut un pas mai departe, realizând o listă „a lucrurilor pe care internetul le-a schimbat în rău în ultimii ani".

Lista se împarte în schimbări la nivel individual şi schimbări la nivelul societăţii. În prima categorie intră obţinerea informaţiilor telefonice şi renunţarea la comunicarea prin scrisori, vederi sau felicitări (servicii care a fost înlocuite de motoare de căutare şi corespondenţă online). De asemenea, timpul liber înseamnă mai puţin comunicare faţă în faţă şi mai degrabă timp petrecut online. Unul dintre motive este şi publicarea unui număr mare de informaţii personale pe reţelele sociale, care ne oferă iluzia că ştim suficiente despre prietenii noştri.

În cea de-a doua categorie intră capacitatea purtării unei dezbateri civilizate (adevăratele războaie verbale care se creează pe forumuri dau impresia că persoana care nu este de acord cu părerea unora şi altora nu ar merita să trăiască), fragilitatea reputaţiei şi a viitorului politic, diminuarea respectului pentru medici şi alte profesii (din cauza posibilităţii de a verifica site-uri şi forumuri în căutarea unui diagnostic).