NASA trimite o imprimantă 3D în spaţiu

92

NASA plănuiește să trimită o imprimantă 3D la Staţia Spaţială Internaţională, în iunie anul viitor, când este programată a cincea misiune de aprovizionare.

Într-un videoclip publicat luni, agenţia a explicat că o imprimantă 3D i-ar ajuta pe astronauţi să înlocuiască toate micile obiecte de care au nevoie pentru a menţine Staţia veche de 15 ani, fără să trebuiască ca ei să mai trimită provizii.

„Imprimanta ne-ar ajuta să înlocuim lucruri pe care le-am pierdut, care s-au stricat sau să facem lucruri noi care ne-ar putea fi de folos", explică astronautul Timothy Creamer, pentru CNN.

NASA va pregăti sotware-ul cu toate planurile pentru obiectele de care ar avea nevoie astronauţii, dar vor putea să adauge planuri noi chiar de pe Pământ. „Experimentul NASA este un pas spre viitor. Abilitatea de a face obiecte la cerere crește siguranţa și fiabilitatea misiunilor spaţiale și scad incredibil de mult preţurile", explică directorul companiei Made in Space, care a realizat imprimanta cerută de NASA.