Lee Beck și Amelie, din Oxford, Marea Britanie, au multe lucruri în comun, pe lângă faptul că amândoi s-au născut în aceeași zi. Însă unul dintre cele mai importante este dragostea lor pentru oameni, care i-a condus ca, de aniversarea de anul acesta, să își propună să facă 39 de fapte bune și să și reușească.

Lee este tatăl lui Amelie și are 32 de ani. Lui i-a venit ideea, inspirat fiind de spiritul altruist al fetiţei lui, ca, atunci când va fi ziua lor, să facă câte o faptă bună pentru fiecare an pe care îl împlinesc: 32 ai lui cu 7 ai ei, 39 în total.

Zis și făcut. Au scris scrisori de mulţumire pentru oameni pe care îi apreciază, au lăsat carduri-cadou în cutiile poștale ale unor familii fără bani, au dăruit cărţi Spitalului Pediatric Oxford, au donat bani unor organizaţii caritabile, au oferit jucării unor copii săraci, s-au înscris pe lista donatorilor de organe, au lăsat chiar și monede pe lângă diverse automate cu dulciuri pentru ca oamenii care doresc să le poată folosi. Au filmat totul și au urcat clipul pe YouTube.

Privindu-i, e greu să nu fii uimit de cât de multe lucruri bune poţi face pentru cei din jur, fără să te coste neapărat mult. Lee și Amelie speră ca gestul lor să fie contagios și să fie copiat și de alţii care, la fel ca și ei, sunt convinși de motto-ul „nimeni nu a sărăcit până acum pentru că a oferit“.

Foto: Facebook

DISTRIBUIE:
Alina Kartman
Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST. Are peste 8 ani de experiență în presa online din România și, atunci când nu scrie pentru ST, îmbină jurnalismul cu videografia și copywriting-ul la studioul KiteMedia.