Românilor, numele Charles Ogletree nu le spune nimic. Însă pentru președintele Statelor Unite și pentru soţia lui, de acest nume se leagă anii studenţiei la Harvard. Mai exact, cursurile de drept.

Charles Ogletree, care este profesor la prestigioasa universitate, are 63 de ani și, de curând, a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer. Într-o cuvântare ţinută la Biserica Metodistă Episcopaliană Africană, profesorul a mărturisit că credinţa lui îl ajută să facă faţă diagnosticului pe care l-a primit.

„M-am hotărât în sinea mea ca mai degrabă să fiu recunoscător pentru ceea ce am decât să mă concentrez pe ceea ce s-ar putea să pierd”, a spus plin de emoţie profesorul Ogletree, adresându-se celor 3.000 de participanţi la banchetul care a deschis cea de-a 50-a întâlnire a Conferinţei Generale a metodiștilor, un eveniment care se repetă la fiecare patru ani. „Nimic altceva decât harul lui Dumnezeu și credinţa în El mă ajută să reacţionez astfel.”

Vorbind despre diagnosticul lui, profesorul spune că „nu este nici ceva ce am anticipat, nici ceva la care să știu cum să reacţionez”. Însă apoi adaugă că „nu mi-am imaginat niciodată că sănătatea mea m-ar putea încetini atât de dramatic. A fost, trebuie să mărturisesc, o binecuvântare.”

În același discurs, profesorul a salutat iniţiativele de sănătate ale Bisericii Metodiste, în contextul în care a aflat că peste 5 milioane de americani adulţi suferă de maladia Alzheimer, iar numărul lor este în creștere. „Studiile arată că afroamericanii sunt aproape de două ori mai predispuși decât albii să dezvolte această boală”, a mai spus profesorul, „însă slavă Domnului, sunt hotărât să fiu recunoscător în ciuda acestei boli.”