Sarah Thistlethwaite și soţul ei Bill știau că gemenii pe care urmează să îi aducă pe lume sunt monoamniotici, o condiţie care le pune viaţa în pericol. Însă pe lângă bucuria de a deveni părinţii unor gemene sănătoase, cei doi au avut parte de o surpriză emoţionantă la numai câteva clipe după nașterea bebelușilor.

După ce fetiţele au venit pe lume, doctorii de la Centrul Medical General Akron le-au ridicat pentru a le arăta proaspeţilor părinţi. Atunci s-a petrecut un moment înduioșător, în care cele două gemene s-au luat de mâini.

„Deja sunt cele mai bune prietene. Nu îmi vine să cred că se ţineau de mână. Este uimitor”, a declarat Sarah, citată de Akron Beacon Journal.

Jenna și Jillian, cele două nou-născute, au petrecut 33 de săptămâni în burta mamei, fiind despărţite timp de 48 de secunde în momentul nașterii. Fetiţele au împărţit însă mai mult decât pântecul celei care le-a dat viaţa. Din cauza faptului că sunt gemene monoamniotice, acestea au împărţit placenta și același sac amniotic, în interiorul căruia se dezvoltă fătul pe parcursul sarcinii. Condiţia poate provoca moartea bebelușilor, pe fondul încâlcirii cordoanelor ombilicale. De asemenea, poate provoca malformaţii congenitale.

Gemenii monoamniotici sunt însă un fenomen rar. Un astfel de caz apare o dată la 10.000 de sarcini, susţine dr. Melissa Mancuso, medicul lui Sarah și directorul Children’s Regional Fetal Treatment Center.

Din fericire, gemenele Jenna și Jillian nu suferă de nicio problemă medicală severă. Cu toate acestea, pentru că s-au născut după numai 33 de săptămâni, ele urmeză să stea în spital, sub supravegherea medicilor, încă două, până la patru luni.

Foto: twitter.com/JXdlUGBiId