Abia reţinându-și lacrimile, Biiftu Duresso s-a adresat publicului format din colegii și profesorii alături de care și-a petrecut anii de liceu. Discursul ei a ajuns în presă după ce s-a aflat că tânăra absolventă, șefă de promoţie, este fiica omului de serviciu al școlii.

A terminat prima din școală, motiv pentru care a fost invitată să ţină tradiţionalul discurs motivaţional de absolvire. Însă spre deosebire de cei aflaţi în situaţia ei în anii anteriori, nu le-a mulţumit în primul rând profesorilor, ci omului de serviciu din școala ei. De ce? Pentru că acesta este chiar tatăl ei.

În timpul discursului, Biiftu a povestit că părinţii ei au emigrat, amândoi, din Etiopia cu mai mulţi ani în urmă. Adolescent fiind, tatăl ei a încercat să scape de înrolarea obligatorie în armată și, când a ajuns în SUA, nici măcar nu știa să citească. A învăţat singur – a povestit absolventa – și chiar de curând a reușit să obţină o diplomă de licenţă.

Tatăl ei a absolvit cu puţin timp înainte ca ea să meargă la facultate. A fost acceptată la Colegiul Barnard și spune că nu ar fi ajuns atât de departe, dacă nu ar fi fost sprijinită puternic de cei dragi. „Au avut curajul să își imagineze ceva mai bun pentru mine și pentru fraţii mei”, a mărturisit Biiftu. Iar faptul că tatăl ei a lucrat ca om de serviciu, fiind astăzi șeful departamentului de curăţenie din liceu, l-a ajutat să vegheze îndeaproape asupra educaţiei ei.

Foto: captură ABC News