„Chiar o să trebuiască să povestesc de fiecare dată?” Micuţul Gram Flowers, de numai 6 ani, nu înţelege prea bine că i-a salvat viaţa bunicului său. Însă cei din jur nu încetează să se minuneze de inspiraţia pe care a avut-o. „Păi trebuia să îl ajut pe Papa Carl.”

Carl și Melissa Flowers au ieșit în natură pentru a sărbători în familie Ziua Tatălui. Plănuiau să-şi testeze noua barcă cu motor, însă o defecţiune le-a schimbat planul.

„Papa Carl” și Gram au decis să se dea cu jet skiul, cât ceilalţi aveau să repare la motor. Zis și făcut, doar că la o intersectare cu un val, au zburat amândoi de pe jet ski, în apă. Gram, care fusese instruit de foarte mic să înoate condiţii de urgenţă, l-a văzut pe bunicul lui plutind cu faţa în jos pe apă. Era destul de aproape de el cât să vadă bulele de aer din dreptul nasului și gurii bunicului, așa că a înotat repede spre el, l-a întors cu faţa în sus și l-a ridicat pe jet ski.

Când s-au apropiat, rudele au crezut mai întâi că Gram făcea pe șoferul, fiind la cârma jet skiului, însă au fost uimiţi când au constatat că bunicul, care stătea în spate, nu era conștient. Au sunat imediat la ambulanţă și abia când l-au văzut pe bunic pe mâini sigure s-au mai animat și l-au întrebat pe Gram cum l-a urcat pe Papa Carl pe jet ski. Puștiul le-a zis, pe un ton obișnuit, că l-a ridicat de braţe.

„E un copil modest, căruia nu-i place să fie în centrul atenţiei”, declară David, tatăl lui Gram, „însă are o inimă uriașă. Ar fi făcut la fel pentru oricine.” „E un erou adevărat”, este convinsă și mama lui.

Familia lui Carl spune că acesta nu-și amintește prea multe din timpul accidentului, decât că era în apă, gândindu-se că se va îneca și rugându-se să nu se întâmple aşa ceva.

Foto: Melanie Starbuck