Christian McPhilamy avea doar șase ani când a luat o decizie atipică pentru un băieţel - a hotărât să nu își mai taie părul. Și nu l-a interesat că astfel a devenit ţinta răutăţilor și batjocurilor celorlalţi copii sau a privirilor pline de criticism ale altor părinţi. Era hotărât să își ducă misiunea nobilă până la capăt și nimic nu l-a putut face să renunţe sau să se răzgândească.

Ideea inedită de a-și lăsa părul lung i-a venit lui Christian în 2012. În perioada Crăciunului a rămas impresionat de copiii fără păr, bolnavi de cancer, care apăreau într-o reclamă pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii „St. Jude“. Așa că, într-o seară, pe când navigau împreună pe internet, Christian rugat-o pe mama lui, Deeanna Thomas, să caute informaţii despre acest spital.

Atunci băiatul a văzut o reclamă a unui centru de caritate pentru donare de păr. După ce mama sa i-a explicat că aceste donaţii ajută la confecţionarea de peruci pentru pacienţii bolnavi de cancer, Christian a vrut imediat să se implice, iar Deeanna a fost impresionată de hotărârea copilului ei și de perseverenţa lui.

Astfel, timp de doi ani, Christian nu și-a mai tuns părul. Însă chiar dacă misiunea lui era cât se poate de nobilă, faptul i-a atras numeroase remarci negative din partea celor din jur. „Uneori mă numeau fetiţă“, își amintește Christian, acum în vârstă de opt ani, pentru TODAY Parents.

Chiar și așa, băiatul era hotărât să își ducă misiunea până la capăt și nu s-a abătut de la calea deja trasată. „Și-a ţinut capul sus și niciodată nu a spus că vrea să își taie părul“, povestește Deeanna. De altfel, ea i-a fost alături pe tot parcursul perioadei și l-a încurajat în demersul său. „I-am spus: «Prietene, dacă ai obiective și vrei să le atingi, trebuie să le urmezi. Nu trebuie să lași ca vorbele cuiva să te descurajeze»“, a continuat aceasta.

Recent, Christian și-a dus misiunea la bun sfârșit. Datorită lui, fundaţia „Children With Hair Loss“ a primit o donaţie pe care o va putea folosi pentru realizarea de peruci distribuite gratuit copiilor care și-au pierdut părul din cauza tratamentului pentru cancer, a arsurilor sau a căderii anormale a părului.

„După doi ani în care și-a lăsat părul să crească, Christian și-a atins obiectivul de a dona peste 25,4 centrimetri de păr în patru cozi. (…) A îndurat îngrozitor de multe critici, chiar și batjocuri, în acest timp, începând cu colegii lui, care îl numeau „fetiţă“, până la antrenori și prieteni de familie care i-au spus că ar trebui să își taie părul sau i-au oferit bani pentru a face acest lucru. Chiar și așa, niciodată nu s-a îndepărtat de ţelul său și întotdeauna și-a făcut timp să le explice altora de ce a ales să își lase părul să crească. Sunt, ca întotdeauna, mândră de el“, a scris Deanna pe contul său de Facebook la încheierea misiunii lui Christian.

Foto: VideoInspirational via YouTube