Proiectul „Satul biblic”, aflat la a doua ediţie, va readuce la viaţă atmosfera din timpurile biblice, dându-le ocazia celor mici, dar și celor mari, să experimenteze o călătorie în istorie, doar plimbându-se între 28 mai și 4 iunie prin Parcul Tineretului.

Ca și anul trecut, organizatorii promit să transforme un perimetru important din parc într-un complex de proiecte, în care vizitatorii vor putea observa stilul de viaţă al personajelor antice și vor putea învăţa, în cadrul unor lecţii deschise, îndemânări ale oamenilor din acele vremuri.

Construit ca un sat biblic autentic, proiectul cuprinde case-ateliere tradiţionale, unde cetăţenii satului, ușor de recunoscut după hainele specifice, lucrează ca în vremurile biblice. Fiecare activitate este condusă de persoane calificate în istorie biblică și cultură iudaică sau în diferitele meșteșuguri.

Organizatorii promit experienţe de neuitat la brutăria din sat, unde vizitatorii vor putea participa ei înșiși la realizarea unei pâini, de la alegerea ingredientelor, până la coacerea ei într-un cuptor artizanal. La ţesătorie, vor putea lucra la război sau vor putea toarce lână cu fuiorul. În fierărie, meșterii îi vor iniţia pe vizitatori în taina prelucrării metalelor, învăţându-i să folosească uneltele specifice și chiar cuptorul de foc. Atelierul de olărit așteaptă mâini dibace care să lucreze oale de lut, căni, castroane, dar și alte obiecte artizanale. Celor cărora timpul le ajunge, atelierul de tâmplărie le rezervă posibilitatea de a prelucra singuri, cu uneltele puse la dispoziţie, opere în lemn.

Ediţia de anul trecut i-a încântat pe participanţi, oferindu-le gratuit mici cursuri de caligrafie ebraică și greacă. Acestea nu vor lipsi nici anul acesta din sinagoga construită special pentru eveniment și dotată cu obiecte antice specifice (menora, șofar, pergamente, papirusuri, instrumente de scris antice).

Urmărește pagina dedicată evenimentului pentru a afla noutăţi și a (re)vedea instantanee de la ediţia trecută.