Se spune că acela care salvează o viaţă, salvează o lume întreagă. Însă atunci când i-a salvat viaţa unui bebeluș născut prematur, Dr. Michael Shannon și-a salvat propria viaţă. Avea să afle acest lucru abia 30 de ani mai târziu.

La nașterea lui Chris Trokey, medicul Michael Shannon a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca bebelușul născut înainte de vreme să supravieţuiască. Trokey avea doar 1,5 kg și pronosticul de supravieţuire era un ameninţător 50%. Însă eforturile neabătute ale dr. Shannon au contribuit la stabilizarea nou-născutului și i-au asigurat acestuia startul în viaţă.

Treizeci de ani mai târziu, Michael Shannon se afla prins printre fiarele contorsionate ale unei mașini care fusese implicată într-un grav accident. Cu greu mai puteai spune că acela a fost cândva un autoturism. Însă prin eforturile medicilor de la salvare, bărbatul a fost eliberat din mașina morţii și, deși a petrecut 45 de zile în spital pentru a se recupera după numeroasele răni interne pe care le-a suferit, a supravieţuit, iar acum este bine, sănătos.

Mai mult, la ceva timp de la accident, dr. Shannon a aflat uimitoarea veste că unul dintre paramedicii care au intervenit la locul accidentului pentru a-l salva fusese chiar Chris Trokey, un fost pacient de-al său. Întâlnindu-l ulterior la o strângere de fonduri pentru bolnavii de cancer, dr. Shannon le-a declarat unor reprezentanţi ai presei că „este incredibil să îi vezi pe toţi crescând [pe foștii pacienţi ai pediatrului, n.r.], însă ca unul dintre ei să se întoarcă în viaţa ta, în ziua în care ai cea mai mare nevoie de asta, este cu adevărat incredibil.”

„E un sentiment grozav”, a spus și Trokey, care a mărturisit presei că dr. Shannon este acum pediatrul fiului său.

Foto: captură KTLA