Acum doi ani, când sculptura care Îl înfăţișa pe Domnul Iisus ca pe un om fără adăpost a stârnit controverse legate de ce este adecvat și ce nu în reprezentarea lui Christos, nimeni nu s-ar fi gândit că statuia va genera un astfel de răspuns pozitiv, precum cel la care asistăm astăzi.

Statuia a fost oficial amplasată în afara Catedralei episcopaliene „Sf. Pavel”, din Buffalo (New York), în urmă cu două săptămâni, iar răspunsul comunităţii locale a fost uimitor.

Bani, mâncare sau îmbrăcăminte și chiar flori au fost aduse de către cei care au dorit ca statuia să nu fie o simplă mustrare pentru trecători, ci au dorit și să răspundă la apelul la generozitate.

Artistul canadian Timothy Schmalz, cel care a sculptat statuia, intenţionase să le amintească trecătorilor că, asemenea persoanelor fără adăpost, nici Iisus nu a avut o casă a Lui. Observată de la distanţă, ar putea reprezenta pe oricine, însă o examinare de aproape permite identificarea rănilor crucificării, vizibile pe picioare.

Mișcaţi de imaginea unui Iisus fără adăpost, acoperit cu o pătură și recognoscibil doar după semnele piroanelor la picioarele dezvelite, oamenii au început să lase diverse donaţii lângă statuie.

Administratorii Catedralei „Sf. Pavel” le-au declarat jurnaliștilor de la AP că ei strâng obiectele donate și le transferă unei organizaţii locale care lucrează cu persoanele fără adăpost.