Universitatea adventistă Andrews are o tradiţie: în fiecare an, studenţii care doresc au posibilitatea să participe la o excursie misionară internaţională, în timpul căreia să facă diverse acţiuni de voluntariat. Cei care urmează cursurile de construcţii merg, de obicei, în Bolivia, unde ridică locuinţe pentru oamenii cu posibilităţi reduse.

Anul acesta însă, grupa de la construcţii a ales să lucreze pentru săracii de mai aproape, construind o casă de dimensiuni foarte reduse, 13 metri pătraţi, mai exact, care este perfect funcţională și dotată cu tot ce e necesar pentru un minimum de confort.

„Am lansat proiectul neștiind cum va ieși, însă studenţilor le-a plăcut la nebunie… și a fost revelator pentru ei”, mărturisește Carey Carscallen, decanul Facultăţii de Arhitectură, Arte și Design, care a realizat căsuţa cu ajutorul a 5 studenţi din grupa lui de design/construcţii.

Proiectul a fost avantajos pentru studenţi și prin prisma faptului că au putut lucra la el indiferent de vreme, fiindcă întreg „șantierul” încăpea într-un depozit acoperit.

Căsuţa, realizată pentru ceremonia de absolvire de anul acesta, poartă numele Bay View și are o structură cu ferestre mari și acoperiș curbat, care combină aspecte de camion, rulotă și hambar într-un spaţiu care reușește totuși să rămână luminos și primitor.

Pe site-ul dedicat, constructorii au anunţat că preţul pentru căsuţa Bay View este de 30.000 de dolari și că speră ca proiectul să devină suficient de profitabil pentru a putea finanţa un proiect social de ajutorare a săracilor din zona Benton Harbor.

Însă casele de dimensiuni reduse au fost gândite și ca instrument de evanghelizare: „Mai ales dacă ești interesat să faci misiune, să faci lucruri greu accesibile, [căsuţa] te scutește de necesitatea de a deveni sclav la bancă”, a mai spus Carscallen.