Un american a înapoiat biletul loto câștigător, de 1 milion de dolari, jucătorului care îl pierduse

1791

Un american, din Kansas, i-a înapoiat unui jucător la loterie biletul cu care acesta câștigase 1 milion de dolari, dar pe care îl uitase într-un magazin. Bărbatul spune că nu are niciun regret, pentru că a făcut ce trebuia. Gestul lui de integritate a ajuns cunoscut în întreaga lume prin intermediul Associated Press.

Câștigătorul intrase într-un mini-market pentru a-și verifica biletele. Două dintre ele erau necâștigătoare și, printr-o încurcătură, omul nu l-a mai verificat și pe al treilea, ba chiar l-a uitat pe o masă în magazin. După plecarea lui, vânzătorul a luat biletul și, spre marea lui surpriză, a constatat că numerele trecute pe bucata de hârtie erau câștigătoare și că premiul aferent avea nu mai puţin de șase zerouri. Fără să stea pe gânduri, l-a sunat pe fiul patronului pentru care lucra și i-a povestit toată întâmplarea.

Kal Patel, ai cărui părinţi deţin un magazin în localitatea Salina, din Kansas, l-a recunoscut pe cumpărător din descrierea pe care i-a făcut-o vânzătorul și, deși nu îl cunoștea personal, s-a suit în mașină și a plecat să îl caute în cartierul unde știa că locuiește. Nu știa adresa exactă, așa că a condus pe străzi, în speranţa că va da de omul care nici nu bănuia ce veste îl așteaptă. Nu l-a găsit, așa că s-a întors la magazin.

Puţin mai târziu, a pornit din nou în căutarea bărbatului și, de data aceasta, l-a văzut exact când pleca undeva cu mașina, împreună cu fratele său. A reușit să îi prindă din urmă și să îi oprească. „Le-am arătat biletul și le-am spus că au câștigat”, povestea Patel. „Au început să tremure. Nu le venea să creadă.”

Patel a spus că prietenii l-au certat că a renunţat la acel milion de dolari, însă el e convins că a făcut ceea ce trebuia. „Nu am vrut să trăiesc cu vina că am ţinut banii”, a spus bărbatul. „M-am simţit bine să le dau biletul. Și laudele pe care le-am primit apoi de la multă lume pentru că am făcut asta au fost de asemenea plăcute. Oamenii mi-au spus că le-am redat încrederea în omenire.”

Staţia locală de televiziune KWCH a relatat că o firmă de avocatură din Wichita care a auzit povestea omului i-a oferit lui Patel un cec de 1.200 de dolari ca recompensă pentru fapta lui bună. Nu au spus însă dacă și vânzătorul care l-a anunţat pe Patel a primit ceva.

Oricum, câștigătorul biletului se poate considera dublu norocos. Cei mai mulţi dintre noi nu vom câștiga 1 milion de dolari la loterie, însă câţi dintre câștigători pot povesti că au reușit să reintre în posesia biletului norocos, despre care nici măcar nu știau că este câștigător, după ce l-au pierdut pur și simplu?