O boală cumplită i-a furat lui Lucas Aldrich abilitatea de a vorbi și de a merge. Însă viaţa i-a oferit un frate extraordinar, care îl ajută să se bucure de acele experienţe pe care boala îl împiedică să le trăiască. Povestea lor demonstrează că dragostea și legătura strânsă dintre fraţi depășesc orice bariere.

Lucas are acum șase ani. El a fost diagnosticat la scurt timp după naștere cu o boală genetică rară, numită lisencefalie. Pe lângă afectarea funcţiei motrice, maladia nu îi permite să se hrănească singur și îi scade considerabil speranţa de viaţă, deoarece are un risc semnificativ de a se îmbolnăvi de pneumonie sau de a avea un atac de apoplexie.

„În ciuda tuturor provocărilor, Lucas e un băiat atât de minunat și fericit. Ne învaţă în fiecare zi lucruri noi și este o adevărată inspiraţie”, susţin părinţii săi. Familia i-a oferit toate condiţiile pentru a se bucura de o viaţă cât mai normală și de experienţe inedite, precum mersul cu avionul, cu snowmobilul sau cu barca.

Unul dintre cei mai importanţi oameni din viaţa lui Lucas este fratele său Noah, care e doar cu doi ani mai mare ca el. „Cu siguranţă au o legătură specială. Când Noah intră în cameră, poţi observa cum chipul lui Lucas se luminează. Pur și simplu îţi vine să zâmbeşti atunci când vezi dragostea dintre cei doi băieţi”, a declarat tatăl lor, Brian, pentru publicaţia locală KTVB.

Legătura dintre ei e atât de specială, încât sunt de nedespărţit. Pe Noah îl întristează însă faptul că cei doi nu se pot juca mereu împreună. „Majoritatea timpului, el nu poate face ceea ce fac eu; de multe ori când eu fac sport, el doar stă și se uită”, susţine băiatul, citat de FOX 9.

Situaţia avea să se schimbe într-o zi, când lui Noah i-a venit ideea de a participa la minitriatlonul pentru copii „Y Not Tri”. Şi nu oricum, ci alături de fratele său. Așa că cei doi fraţi s-au antrenat timp de câteva luni pentru cele trei probe ale competiţiei: ciclism, înot pe o distanţă de 200 de metri și o cursă de aproape 5 kilometri de alergat. Pentru a putea participa împreună însă, au avut nevoie de un echipament special cu care Noah să îl transporte pe Lucas, așa că au folosit o remorcă specială, un bac pneumatic, respectiv un cărucior. Linia de sosire au trecut-o împreună după o cursă de 54 de minute.

„Vreau doar să termin împreună cu Lucas”, spunea Noah.

Gestul băiatului de numai 8 ani nu numai că a pus un zâmbet pe chipul fratelui său mai mic, dar i-a impresionat și inspirat pe toţi cei care au auzit povestea lor. Cei aflaţi pe margine în ziua triatlonului i-au aplaudat cu entuziasm pe Noah și Lucas.

„Sunt atât de entuziasmată! E emoţionant. Și sunt atât de mândră de un băiat de 8 ani care a ales să facă un astfel de lucru, împreună cu fratele său”, a declarat mătușa celor doi fraţi, Terri Goins.