Ţara cu „cei mai în formă oameni” din lume

S-ar putea să fie o surpriză pentru mulţi, însă ţara cu cei mai antrenaţi oameni nu este vreo ţară bogată, în care sălile de fitness sunt în plină glorie, ci o ţară săracă, în care oamenii își câștigă salariul prestând muncă fizică. Dar aceasta este doar o parte din explicaţia faptului că Uganda este naţiunea...

ADRA Uganda deschide un spital pentru refugiaţii proveniţi din Congo

ADRA Uganda, în parteneriat cu organizaţiile Rise Against Hunger, Adventist Help și ADRA International, va deschide Centrul Comprehensiv de Intervenţie Medicală de Urgenţă și Sprijin în Alimentaţie (CEMS) pentru a deservi populaţia în continuă creștere din tabăra de refugiaţi congolezi Kyaka II. Biroul prim-ministrului din Uganda i-a alocat ADREI 3 hectare de pământ pentru construirea...

Rugăciunea de pocăinţă a preşedintelui ugandez

Preşedintele ugandez a sărbătorit aniversarea de 50 de ani de la independenţa ţării de Marea Britanie printr-o rugăciune de pocăinţă a păcatelor personale, dar şi naţionale.

Ugandezii, furioși după clipul Kony 2012

O organizaţie de tineret din Uganda va opri difuzarea clipului Kony 2012 pe teritoriul ţării lor, după ce prima proiecţie a provocat un val de furie printre spectatorii locali.

VIDEO: Invisible Children răspunde criticilor privind campania Kony 2012

"Îi înţeleg pe oamenii care, intrând pe site-ul nostru, întrerupt din cauza traficului masiv din ultimele zile, se întreabă dacă nu cumva totul este doar o înşelătorie apărută peste noapte," a spus Ben Keesey, CEO al organizaţiei Invisible Children (IC), care face lobby pentru capturarea lui Joseph Kony, în răspuns la criticile aduse ONG-ului său.

VIDEO: „Kony 2012” sau cum să pui capăt unei tragedii

Totul a pornit de la promisiunea pe care un activist american creștin Jason Russell i-a făcut-o unui copil african, Jacob. „Vom face tot ce putem ca să îi oprim. Mă înţelegi? O să îi oprim!". Nu știm dacă puștiul l-a crezut pe străinul care îi promitea va opri teroarea generată de ...

Sacrificarea copiilor a devenit o afacere, în Uganda

Părinţii din Uganda trăiesc cu teama că fiii sau fiicele lor ar putea să fie răpite de vraci şi sacrificate. Pe străzi şi în locurile publice sunt afişe prin care se recomandă atenţie pentru a se evita crimele ritualice ale căror victime sunt copii nevinovaţi.

O grupare islamistă somaleză a revendicat atacurile cu bombă din Uganda (Video)

Gruparea islamistă somaleză al-Shabab a revendicat atacul din Uganda, ce a cauzat moartea a 74 de persoane care asistau, duminica trecută, în capitala Kampala, la Campionatul Mondial de Fotbal.