Fiica lui Billy Graham susţine că diagnosticul ei de cancer e un semn profetic

453

Între afirmaţiile publice făcute după diagnosticarea sa cu cancer, Anne Graham Lotz a adăugat recent și o interpretare inedită, aceea că boala sa nu ar fi altceva decât un semn că Israelul va suferi un atac surprinzător.

Anne Graham Lotz, a doua fiică a evanghelistului american Billy Graham, este fondatoarea organizaţiei AnGeL Ministries, autoarea a 11 cărţi și cea despre care New York Times scria în 1999 că este unul dintre cei mai influenţi 5 evangheliști din Statele Unite.

După ce a fost diagnosticată cu cancer la sân, Anne le-a cerut credincioșilor de pretutindeni să se roage pentru ea, subliniind că Dumnezeu i-a oferit zilnic promisiuni și încurajări din Scriptură. „Prin urmare, nu mă voi teme, însă este foarte clar că vindecarea mea nu va veni numai prin rugăciunile mele, ci și prin rugăciunile altora pentru mine”, sublinia Anne.

Curând după diagnosticare, autoarea americană a declarat că a găsit niște coincidenţe ciudate între identificarea bolii ei și moartea soţului ei, care avusese loc cu 3 ani înainte, în același moment al zilei. Lotz spune că și-a dat seama ceva mai târziu că ambele evenimente au coincis cu jertfirea lui Isus pe cruce, tot între orele 15.00 și 15.30, mesajul transmis de aceste coincidenţe fiind acela că „sângele Mielului lui Dumneze învinge tot ceea ce diavolul aruncă împotriva noastră”.

După chimioterapia care a avut efecte secundare severe asupra ei și după ce mărturisea că tumoarea se răspândise și în ganglionii limfatici, Lotz a sugerat pe site-ul său că boala ei poate fi mai mult decât pare.

Întrucât s-a născut la o săptămână distanţă de înfiinţarea statului Israel, ambele având acum 70 de ani, Lotz crede că boala ei are legătură cu Israelul de astăzi, sugerând că acesta va fi ţinta unui atac armat neașteptat.

„În Biblie, Dumnezeu a avut de multe ori purtătorii Săi de cuvânt, care au trăit mesajul pe care El li l-a dat, înainte de a-l transmite poporului”, a scris Lotz, amintind cazul profetului Osea, instruit să ia în căsătorie o femeie infidelă, și cazul profetului Ieremia, care a purtat un brâu de in pe care l-a ascuns în crăpătura unei stânci până la distrugerea acestuia.

Predicţiile evanghelistei americane nu se bazează pe niciun text biblic, ci pe un avertisment interior profund că Israelul va fi atacat în al 70-lea an de existenţă și că, probabil, va lupta pentru fiecare sat, oraș și casă, exact așa cum ea însăși luptă, prin chimioterapie, celulă cu celulă, pentru a-și redobândi sănătatea.

Acestea nu sunt primele profeţii pe care Lotz le face. La înmormântarea tatălui ei, în martie 2018, Anne a afirmat că moartea lui Billy Graham este un semn al timpului sfârșitului și că data morţii sale, 21 februarie 2018, are o importanţă strategică pentru cer. La sugestia unui prieten, Anne a citit mai mult despre această dată și a aflat că 21 februarie 2018 este ziua în care evreii studiază partea din Scriptură ce prezintă moartea lui Moise. Cum acesta fusese un eliberator, omul care a scos milioane de oameni din sclavie, iar Billy Graham de asemenea a fost un eliberator a milioane de oameni din robia păcatului, Anne concluzionează că, asemenea relatării vechi-testamentare, Dumnezeu va ridica un Iosua pentru a-și duce credincioșii în Ţara Făgăduită.

Nu doar Lotz, ci mai mulţi creștini – printre care și Benny Hinn, controversatul predicator ce a condus „cruciade” de vindecare – au afirmat că moartea lui Billy Graham va marca sfârșitul unei epoci de har, fiind semnul apropierii dezastrelor ce vor lovi Pământul.

„Ce trebuie să facem cu aceste predicţii?” se întreabă jurnalista Claire Musters, care afirmă că, deși doar viitorul va arăta dacă profeţiile se vor împlini – mai ales că multe predicţii ale unor lideri cunoscuţi s-au dovedit a fi false –, este totuși de datoria bisericii să fie vigilentă la ceea ce se petrece în lume. Fără a putea spune dacă predicţiile de genul celor făcute de fiica lui Graham sunt adevărate, Musters apreciază că ele nu trebuie desconsiderate, ci tratate ca un imbold la rugăciune și la redeșteptarea bisericii.

După două milenii de așteptare, nerăbdarea creștinilor de a vedea împlinită o promisiune făcută de Însuși Fiul lui Dumnezeu poate naște un apetit vorace pentru tot felul de predicţii senzaţionale, de asocieri și manipulări de cifre și date, chiar atunci când sinceritatea lor este dincolo de orice dubiu. Nici sinceritatea celor care prezic evenimente viitoare nu poate fi suspectată întotdeauna, numai că experienţele subiective, convingerile interioare și sentimentul pregnant că lucrurile vor curge pe un anumit făgaș trebuie întotdeauna verificate cu măsura obiectivă a adevărului. „Cuvântul Tău este adevărul”, declara Isus în cunoscuta Sa rugăciune din Ioan.

Despre modul în care un creștin se raportează la viitor și despre veridicitatea profeţilor și profeţiilor de ieri și de astăzi a scris pe larg Florin Lăiu în articolul „Viitorul îl scriem singuri – survol deasupra profeţiei biblice”.