Pentru cei care nu reuşesc să fie vegetarieni sau vegani full time, un editorialist de la New York Times propune o nouă dietă: vegetarianismul part-time.

Mark Bittman, care este autorul unei cărţi intitulate Vegan înainte de (ora) şase, propune tuturor celor care vor să profite de vitaminele şi mineralele din legume, fructe, seminţe şi nuci, dar şi să protejeze mediul înconjurător, să încerce o dietă care să nu includă produse de origine animală înainte de ora 18. De aseemenea, dieta presupune şi consumul moderat de produse animale după această oră.

Pentru cei care nu reuşesc să creeze o dietă de acest tip, autorul recomandă consumul ocazional de carne şi produse din carne, cea mai mare parte a aliementaţiei zilnice bazându-se pe mese în care acest tip de produse să lipsească.

Beneficiile oricărei diete vegetariene sunt foarte cunoscute, iar veganismul part-time are potenţialul de a transforma viaţa cuiva, a explicat Bittman pentru New York Times.