Obiceiuri care te lasă fără energie

469

Deşi lipsa somnului este una din cauzele pentru care te simţi lipsit de energie, există şi alte obiceiuri pe care le ai şi care ar putea să alimenteze starea de oboseală cu care te confrunţi. Află care sunt acestea.

Iată câteva lucruri care îţi consumă energia în mod ineficient, notate de publicaţia Grand Parents.

Dezordinea este unul din lucrurile care ne extenuează pentru că ne afectează capacitatea de concentrare a creierului, arată un studiu realizat de Institutul de Neuroştiinţe al Universităţii Princeton.

Timpul prelungit petrecut în faţa calculatorului este un alt obicei care ne oboseşte şi care ne poate afecta vederea, au observat cercetătorii de la Asociaţia Americană de Optometrie. Dacă te confrunţi cu simptome precum vedere înceţoşată, dureri de cap şi oboseală, ai grijă ca ecranul să fie poziţionat la o distanţă potrivită faţă de ochi. De asemenea, ai putea aplica un sfat recomandat de experţi: la fiecare 20 de minute petrecute în faţa monitorului, ia o pauză de 20 de secunde în care să îţi îndrepţi privirea către un obiect aflat la şase metri depărtare.

Verdeţurile, legumele şi fructele sunt o sursă naturală de energie pentru corpul nostru. Substanţele nutritive din acestea ne protejează organismul, asigurându-ne aportul necesar de vitamine şi minerale. Obiceiul de a le ocoli nu este unul bun nici pentru nivelul de energie din corpul tău, dar nici pentru sănătate.

Pe lângă acestea, Grand Parents mai notează pe lista obiceiurilor care ne lasă fără energie şi adoptarea dietelor sărace în carbohidraţi naturali, neprocesaţi, precum cei din cerealele integrale, din fructe şi legume, dar şi unele medicamente, băuturile energizante şi chiar excesul de exerciţii fizice.