Adaptarea este extrem de importantă pentru oricine vrea să se afirme într-un mediu aflat într-o continuă şi rapidă mişcare, de aceea, Jaleh Bisharat, vice-preşedintele departamentului de marketing al platformei de joburi pentru freelanceri oDesk, oferă câteva sfaturi valoroase şi extrem de utile pentru femeile aflate în căutarea succesului pe plan profesional.

În articolul său pentru Huffington Post, Bisharat dezvăluie că adoră jobul pe care îl are. Motivul pentru care munca sa îi aduce satisfacţii este faptul că misiunea ei este să îi facă şi pe ceilalţi să adore ceea ce lucrează. În cadrul evenimentului DLDwomen de la Munchen, Bisharat a susţinut o prezentare în care a vorbit despre secretele femeilor de succes la serviciu.

Unul dintre aceste obiceiuri se referă la brandul personal pe care fiecare şi-l construieşte. Stabileşte-ţi mental cum ai vrea să te perceapă o persoană care te cunoaşte pentru prima oară, care sunt atuurile pe care te bazezi sau cu ce imagine ţi-ai dori ca ceilalţi să rămână după o întâlnire cu tine. Odată "setate" punctele tale forte, promovează-le acolo unde ştii că se află publicul tău ţintă. Poate fi vorba de reţele sociale precum LinkedIn, Twitter, prin intermediul blogurilor relevante sau chiar la conferinţe, întâlniri şi sesiuni de networking.

Un alt lucru important de reţinut este să faci diferenţa dintre progres şi mişcare. Bisharat este de părere că circa 20% din efortul pe care îl depunem se transformă în 80% din rezultat, de aceea, ea subliniază importanţa concentrării asupra acelor 20 de procente.

Alege-ţi cu grijă oamenii cu care lucrezi şi de care te înconjori. Astfel vei putea învăţa lucruri valoroase de la oameni profesionişti şi s-ar putea să ţi se deschidă o mulţime de oportunităţi.

De asemenea, oamenii de succes consideră viaţa o lungă perioadă în care învaţă continuu. Lucrurile se schimbă rapid, iar experienţa acumulată până în prezent nu este întotdeauna o garanţie a succesului. Întotdeauna poate apărea ceva nou, cu care nu te-ai mai confruntat până acum şi care îţi poate da totul peste cap. De aceea este important ca în fiecare zi să contribui la propria educaţie, astfel încât să evoluezi zilnic.

Găseşte soluţii, nu probleme. Proactivitatea este o trăsătură importantă a oamenilor de succes. Bisharat povesteşte, în acest sens, că a angajat trei freelanceri pentru a rezolva o anumită sarcină, în scopul de a găsi persoana potrivită pentru un proiect mai amplu. În timp ce rezolvau taskul, toţi cei trei au găsit o problemă, iar modul în care au abordat-o a contribuit la angajarea unuia dintre ei. Astfel, în timp ce doi dintre freelanceri au transmis problema şi au întrebat cum ar trebui să procedeze, cel de-al treilea a înaintat o propunere, şi din acest motiv a fost angajat.

Foloseşte-te eficient de resursele variate în scopul de a găsi persoana talentată de care ai nevoie pentru anumite sarcini. Poate ai nevoie de cineva care să te ajute la construirea unui site sau a unei identităţi vizuale. Extinde-ţi căutările şi pe platformele unde sunt înscrişi freelanceri, precum oDesk. Este o variantă bună mai ales pentru antreprenori. Astfel de resurse "găzduiesc" persoane care se pricep la anumite domenii, din diverse colţuri ale lumii. Poţi apela la aceştia pentru sarcinile ocazionale pe care le ai de făcut, dar la care nu te pricepi, fără a fi nevoie să angajezi pe cineva sau să treci printr-un lung şi costisitor proces de recrutare.

Nu în ultimul rând, implementează metode eficiente pentru ca tu şi întreaga echipă pe care o conduci să obţineţi rezultatele dorite, în timpul stabilit. Bisharat oferă câteva sugestii în acest sens: notează obiective clare, puternice, cu termene limită ferme, pe care să le verifici frecvent. Oferă întotdeauna feedback şi răsplăteşte performanţele. De asemenea, comportamentul pe care îl adopţi cu echipa cu care lucrezi, atât online, cât şi în viaţa reală, trebuie să fie unul corect şi amabil.