Rata sinuciderilor crește în rândul persoanelor de vârstă mijlocie în SUA

104

Rata sinuciderilor în rândul americanilor de vârstă mijlocie a crescut cu 28 de procente între anii 1999 și 2010.

 

În prezent, sinuciderile se situează pe locul 4 în clasamentul cauzelor de deces în SUA, după cancer, boli cardiovasculare și accidente. Sinuciderile sunt mai frecvente între albii de vârstă mijlocie, rata acestora crescând cu un procent de 40%. În rândul celor de culoare de aceeași vârstă, a hispanicilor și a altor grupuri etnice nu s-au înregistrat schimbări majore.

 

Întrebarea cu care se confruntă societatea americană este legată de cauzele creșterii sinuciderilor. Guvernul american sugerează că motivele ar fi recesiunea și criza împrumuturilor ipotecare, care coincid în timp cu decada în care s-a produs creșterea; acestea ar fi lovit mai mult albii, care nu se bucură de același sprijin în biserică precum cei de culoare și nici nu au familii atât de mari precum hispanicii. Altă teorie propusă de Dr. Eric Caine, care cercetează fenomenul sinuciderilor, la Universitatea Rochester, sugerează că dintotdeauna albii care s-au născut în timpul exploziei demografice au fost mai predispuși depresiei și sinuciderilor.

Potrivit raportului Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani reprezintă 57% din sinucideri, crescând de la 16 sinucideri la 100.000 de locuitori, la 22 de sinucideri la 100.000 de locuitori. Această creștere au experimentat-o îndeosebi 39 de state, vestul având cel mai mare număr de sinucideri. Raportul a inclus de asemenea informaţii despre modul în care își iau viaţa aceste persoane: majoritatea printr-o supradoză de droguri și prin folosirea armelor, informează breitbart.com.