Huang Lihua și-a petrecut o bună parte din copilărie alături de bunica ei, de la care a învăţat ce înseamnă bunătatea și afecţiunea necondiţionată. Acum, la 24 de ani, Huang îi mulţumește bunicii ei pentru toată dragostea pe care i-a oferit-o, făcând un gest emoţionant.

Huang avea doar doi ani când părinţii ei au trimis-o să locuiască la ţară, alături de bunica, deoarece ei trebuiau să muncească. Traiul în mediul rural poate părea plictisitor, pentru că „aici nu se întâmplă nimic”. Nu a fost şi cazul lui Huang, care mărturisește că „timpul petrecut acolo, cu bunica, a fost unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea”, citează Daily Mail.

Chiar și acum, după mai bine de 20 de ani de când a trecut prima oară pragul casei bunicii, amintirile despre bunătatea bătrânei îi sunt proaspete în minte. „Nu m-a lăsat niciodată încuiată în casă dacă pleca la piaţă, în vizită la prietene sau mergea să lucreze pe câmp, mereu mă lua și pe mine. Și niciodată nu mi-am dorit ceva mai mult, întotdeauna aveam mâncare bună și multă dragoste.”

Timpul a trecut, iar Huang trebuia să meargă la școală, așa că s-a întors în oraș, în municipiul Chongqing, din China. După ce și-a terminat studiile, tânăra s-a mutat într-o altă provincie din China pentru a munci. Aici a câștigat suficienţi bani pentru a reveni în orașul natal și a-și deschide propriul restaurant.

Anii care au trecut de când a părăsit casa bunicii nu i-au șters însă din memorie amintirea bunicii, a dragostei sale necondiţionate și a lecţiilor oferite din fragedă pruncie. De aceea a hotărât să îi „întoarcă favorul”, având grijă de ea acum, la bătrâneţe.

Nu numai că Huang a adus-o pe bătrână în oraș, alături de ea, dar pentru a-i face șederea mai plăcută și a o ajuta să se acomodeze cu noul stil de viaţă, a luat-o în fiecare zi cu ea la serviciu. Uneori însă, bunica ei este prea obosită pentru a parcurge întregul drum de acasă până la restaurant. În astfel de momente, Huang ar putea să o lase acasă, să se odihnească, însă ea știe cât de fericită o face pe bătrână vizita la local. De aceea, în zilele în care bunica nu se simte bine, Huang o poartă în spate întregul drum până la restaurant, de peste 1,5 kilometri.

 

Foto: CCTV News / captură YouTube