La 99 de ani, britanica Lillian Weber le dă o lecţie înduioșătoare celor mai tineri decât ea. În fiecare zi, femeia croiește cel puţin un articol de îmbrăcăminte pentru un copil din Africa.

În ultimii doi ani, Lillian a realizat peste 840 de rochiţe, iar în luna august spunea că plănuiește să mai facă 150 până în mai, anul viitor. Aceasta pentru că, scrie Age UK, și-a propus ca rochia numărul 1.000 să fie gata în ziua când ea va împlini 100 de ani (la începutul lunii mai). Femeia spune însă că nu se va opri după rochiţa cu numărul 1.000, pentru că, „dacă poţi face ceva, n-ai niciun motiv să te oprești”.

Zilele lui Lillian seamănă între ele, însă orice mare artist are rutina lui de creaţie. Începe să lucreze la rochie dimineaţa. Ia o pauză pe la prânz și încheie detaliile croielii după-amiaza. Croitoreasa personalizează fiecare rochiţă pentru a-i da un aer unic.

Ce este înduioșător la povestea ei este că femeia e încântată să facă aceste rochiţe, deși e conștientă că, cel mai probabil, nu va ajunge să vadă vreuna dintre fetiţele africane care îi poartă creaţiile.

Chiar și așa, Lillian este însă foarte sigură pe ceea ce face și pune suflet în fiecare rochiţă care îi iese din mâini. „Aș putea probabil să fac câte două pe zi, dar mie îmi place să fac doar una,” spunea ea reporterilor WQAD8.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.