Unii oameni sunt atât de îndrăgostiţi de viaţă, iar boala aceasta a lor, numită „dragoste de viaţă”, este atât de contagioasă încât se ia chiar și prin simpla privire. De aceea vă invităm să priviţi la cea mai nouă realizare a lui Ray Woolley, un bătrânel de 95 de ani din Marea Britanie, a cărui realizare poate avea un corespondent în viaţa oricui.

Ray Woolley a împlinit 95 de ani pe 28 august. Patru zile mai târziu își depășea propriul record la scufundări.

Ray este veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, dar, de sâmbătă, se poate bucura cu încă o realizare personală: a devenit cel mai vârstnic practicant de scuba diving din lume, după ce a plonjat în apă pentru a explora o epavă din Cipru. „Am reușit… mă simt grozav”, mărturisea Roy proaspăt ieșit din apă. „Este minunat că mi-am întrecut propriul record, din nou, și sper că, dacă îmi voi menţine antrenamentul, să bat recordul și la anul, alături de voi toţi.”

„Încerc să îmi dovedesc mie însumi, și sper și altor oameni, că exerciţiul fizic, mai ales atunci când ajungi la o vârstă ca a mea, este cel mai important lucru pe care îl poţi face”, le-a spus el reporterilor, care îl așteptau la terminarea scufundării.

Ray Woolley este de origine din Marea Britanie, însă locuiește acum în Cipru. Bărbatul spunea că a vizitat pentru prima dată epava în 1982. Roy a avut o viaţă intensă. Face scufundări de 58 de ani, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost operator radio.

Veteranul s-a aflat într-un grup care a sondat în adâncuri, lângă epava Zenobia, un vas cargo plin cu camioane care s-a scufundat la circa 2 km de orașul cipriot Larnaca, în 1980, chiar în timpul primei sale călătorii pe apă.

Zenobia este o destinaţie favorită pentru scafandri. Circa 60.000 de sportivi o vizitează în fiecare an. Vasul este acum răsturnat pe o parte, iar cele 90 de camioane pe care le transporta însă rămân legate de punte.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.