Nepasionat. Povestea unui hobby

Când eram copii eram experţi în găsirea unui nou hobby. Cu trecerea timpului, însă, am renunţat destul de mult să mai visăm, să fim spontani și joviali.

Cum învăţ să mă bucur cu adevărat de viaţă?

Nu-mi amintesc prea multe despre momentul acela. Îmi amintesc însă căldura lui și felul în care emana scop și spirit.

Sabatul ca zi de odihnă | Adu-ţi aminte să te odihnești!

Biblia prezintă Sabatul ca zi de odihnă. Este o zi care dizolvă urgenţa artificială a rutinelor noastre și un scut împotriva bombardamentului constant din mass-media.

Ceva frumos la care să te gândești | Călătoritul în altă ţară

În timpul pandemiei, propria casă a devenit refugiul fiecăruia dintre noi. În acest context, pentru mine, călătoritul în altă ţară e înspăimântător – o aventură în prezenţa unui dușman nedetectabil și terifiant, doar pentru recreere. De ce ar face cineva așa ceva?

Regăsind timpul liber pierdut | Traseu de părinte

Părinţii și timpul liber ajung uneori să nu se intersecteze deloc pe parcursul unei zile. De ce relaxarea nu este ușoară pentru părinţii?

Timpul liber la români | Cu 200 km/h spre statul degeaba

La români, timpul liber este ceva ce ţi se întâmplă, ceva la care mai degrabă asiști, nu participi.

Într-o relaţie complicată cu munca

Chiar dacă suntem „într-o relaţie complicată“ cu munca, faţă de care nu avem tot timpul sentimentele cele mai bune, ea reprezintă mai mult decât o simplă sursă de venit.

De ce nu cred în timpul liber

Timpul liber este adesea definit ca timpul pe care îl petrecem când nu suntem la muncă și este văzut ca o evadare și o intrare într-o cu totul și cu totul altă lume.

Odihnă și recreere | Nimeni nu mai scuza distracţia

După aproape patru milenii de la ratificarea pe piatră a legii cu privire la odihna săptămânală, se reiterează dreptul fiecărei persoane la odihnă și recreere.

Timpul liber și știinţa de a trăi

Timpul liber nu este timpul demobilizării, al procrastinării, ci este felia de viaţă pe care o voinţă și o motivaţie adecvate învaţă să o transforme în experienţe care ne fac viaţa mai bună, mai frumoasă, mai echilibrată și mai plăcută de amintit.

Cum să alegi fericirea

Cum să alegi fericirea? Fericirea ţine de alegerea conștientă de a face pași către echilibrarea emoţiilor epuizante și negative pe care le trăim în fiecare zi.

Relativitatea timpului

Timpul poate exista în multiple forme – timp de muncă, timp liber, timp de dormit etc. – și are o mulţime de adjective posesive: timpul meu, timpul tău, timpul nostru.