Greșeli pe care le facem în fiecare dimineaţă

4814

Modul în care îţi începi dimineaţa îţi poate influenţa nivelul de energie și starea de spirit pe tot parcursul zilei. Cu toate că nu ne dăm seama, există riscul ca în majoritatea dimineaţilor să ne facem vinovaţi de câteva greșeli care dăunează întregii zile. Pe unele dintre ele este posibil să le fi făcut chiar astăzi.

Cel mai probabil, în loc să te trezești când ai auzit soneria alarmei ceasului, ai apăsat butonul Snooze, pentru a-ţi prelungi puţin somnul. Acest obiceiul este unul dăunător, pentru că perturbă ciclurile somnului și nu adaugă valoare calităţii timpului dormit, subliniază dr. Matthew Mingrone, directorul fizician de la EOS Sleep Centers din California.

Poate că primele gânduri pe care le ai când te trezești sunt negative, legate de toate acele sarcini pe care le ai de rezolvat la serviciu și acasă. Odată cu aceste gânduri, toată bună dispoziţie unei noi zile pe care ai privilegiul de a o trăi și a unui nou început se pierd în aburul dimineţii. Este important ca atunci când deschizi ochii să privești cu optimism și mulţumire pentru lucrurile bune din viaţa ta, pentru a-ţi păstra o stare de spirit pozitivă, subliniază Huffington Post.

Pentru că ești în întârziere, obișnuiești să sari peste micul dejun, ori să înlocuiești alimentele sănătoase cu o gustare bogată în zahăr și calorii, în drum spre serviciu. Însă masa de dimineaţă este vitală pentru sănătatea noastră și „nu ar trebui să fie negociabilă“, punctează dr. Bonnie Taub-Dix, director şi fondator al BTD Nutrition Consultants. Ai o mulţime de motive să nu sari în nici o dimineaţă peste micul dejun.

Pentru că știi că vestimentaţia pe care o porţi le transmite celorlalţi informaţii preţioase despre tine, chiar înainte ca tu să vorbești, probabil că în fiecare dimineaţă pierzi câteva zeci de minute bune în faţa dulapului de haine, în căutarea ţinutei potrivite. Pentru a economisi timpul, îţi poţi alege în seara precedentă hainele pentru următoarea zi. Astfel, îţi va rămâne timp pentru micul dejun sau vei evita să mai întârzii la serviciu.