Bărbaţii sunt concepuţi să ignore plânsetele bebeluşilor, iar femeile nu le pot neglija

418

Creierul femeii este extrem de bine setat să răspundă la plânsetele bebeluşilor, în timp ce creierul bărbaţilor nu reacţionează la acest stimul, arată un studiu american citat de Medical Daily.

Studiul, întreprins de Institutul Naţional de Sănătate pentru Sănătatea Copilului şi Dezvoltare Umană din SUA, a observat comportamentul a 18 adulţi cu ajutorul procedurilor de scanare a creierului. Astfel, în momentul în care cercetătorii au lansat o înregistrare cu zgomote albe intercalate cu sunete emise de un copil care plânge, activitatea creierului femeilor a crescut, semnalând declanşarea unei alarme cerebrale, în timp ce bărbaţii au rămas într-o stare de linişte.

Cu toate acestea, atât femeile, cât şi bărbaţii au reacţionat în cazul sunetelor emise de bebeluşii diagnosticaţi cu autism. O cercetare anterioară a arătat faptul că sunetele emise de bebeluşii cu autism sunt mult mai înalte, iar pauzele dintre plânsete sunt mai scurte, în raport cu cele ale bebeluşilor sănătoşi.

Deşi există diferenţe între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte activitatea din creier la auzirea plânsetelor copiilor, cercetătorii au notat că, la acest capitol, nu există diferenţe între femeile care au copii şi cele care nu au, nici între bărbaţii care sunt părinţi şi cei care nu sunt.