Stephen Hawking răspunde la 10 întrebări fundamentale ale omenirii

Pe 16 octombrie s-a lansat ultima carte semnată de astrofizicianul Stephen Hawking – Răspunsuri scurte la marile întrebări, un volum postum care evidenţiază ultimele reflecţii ale savantului asupra lumii.

Ultima cercetare a lui Stephen Hawking prevede sfârșitul universului

Cu doar două săptămâni înainte de moartea sa, renumitul fizician Stephen Hawking a sugerat în ultima sa cercetare existenţa unui univers paralel și a prognozat sfârșitul unuia dintre ele.

Undele gravitaţionale și inflaţia de certitudini

Pe 17 martie 2014, blogul de știinţă și tehnologie al prestigiosului ziar The New Yorker anunţa: „O revoluţie știinţifică ne permite să vedem până la începuturile timpului.“ Lawrence M. Krauss, fizician renumit și autorul cărţii Un univers din nimic: de ce există ceva în loc să nu existe nimic, comenta în articolul său știrea care...

Big Bangul, contestat de majoritatea americanilor

Un nou sondaj arată că americanii nu cred că Big Bang-ul a dus la crearea universului, în ciuda părerii oamenilor de știinţă că această teorie cosmologică este de necontestat.

Fizica şi religia, un tango interzis?

Conferinţa despre originea Universului, organizată de Organizaţia Europeană de Cercetare în Fizica Nucleară (CERN) la Geneva, între 15 şi 17 octombrie, a trecut aproape neobservată de presă.

Big Bang-ul și religia, în centrul unei dezbateri CERN

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi oameni de știinţă ai Europei au dat startul unei dezbateri cu tentă filosofică și religioasă privind originea tuturor lucrurilor.

Unii oameni de ştiinţă s-au răzgândit: Big Bang-ul nu a existat

Un studiu recent ar putea revoluţiona modul în care înţeleg oamenii de ştiinţă crearea lumii. O echipă de fizicieni australieni contrazice modul în care oamenii de ştiinţă cred că a fost creată lumea, adică teoria Big Bang-ului.

Stephen Hawking: Universul nu e creaţia lui Dumnezeu

Fizicianul Stephen Hawking susţine în noua sa carte că Dumnezeu nu are loc în teoriile despre apariţia Universului, notează BBC. Deşi afirmase anterior că nu există o lipsă de compatibilitate între ştiinţă şi credinţa în Creator, Hawking scrie în The Grand Design că apariţia Universului este consecinţa inevitabilă a legilor fizicii. „Pentru că există o...