Pandemia ne face altfel de oameni

În Europa, 1 persoană din 20 suferă în prezent de depresie și 1 persoană din 4 va trece printr-un episod depresiv la un moment dat în viaţă. Tulburarea depresivă majoră afectează aproximativ 5% din populaţia Statelor Unite.

Rugăciune de criză și criza rugăciunilor noastre

Coboram de pe vârful Omu alături de câteva zeci de tineri. Nu fusese un traseu ideal și eram în întârziere faţă de planul originar. Era aproape 9 seara și mai aveam încă 3-4 ore de mers până la tabără. Pădurea făcea și mai dens întunericul care începea să îmbrace muntele și, încet-încet, minţile noastre.

Repetiţie pentru marea surpriză

S-a speculat mult în mediul online pe tema COVID-19 și sfârșitul lumii, dar legătura dintre cele două este mai subtilă decât la prima vedere. S-a sugerat că nu ar fi decât vârful aisbergului[1], că ar fi una dintre cele șapte plăgi de la Ziua de Apoi a mâniei[2] sau că ar fi al patrulea călăreţ al...

Lumea în care speranţele se vor împlini

Ar trebui să fim optimiști sau mai degrabă pesimiști cu privire la viitorul nostru? Aceasta este o întrebare care îi preocupă pe specialiști și la care nu se poate răspunde prea ușor. Este greu de estimat cum va arăta, în realitate, viitorul.

Ordonanţe de speranţă și guvernarea divină

Amenzi, ordonanţe militare, poliţie și armată pe străzi. O realitate în care ne-am trezit peste noapte și care ne-a strâns, ca într-un corset rigid, în reguli stricte.

Omul care nu s-a îndoit niciodată de Biblie

Elisa Granato, una dintre primele persoane pe care s-a testat un vaccin antiCovid-19 a murit. Știrea s-a rostogolit în mediile virtuale[1] de 6 ori mai repede decât alte știri. Reţineţi acest număr. Este important, pentru că, așa cum aflăm dintr-un studiu publicat în revista Science, știrile false se răspândesc în medie de 6 ori mai...

Mintea de pe urmă la Ziua de Apoi

Deși continuu își îmbunătăţesc pregătirea în faţa crizelor și dezastrelor, societăţile moderne se găsesc neputincioase în faţa unei ameninţări în creștere: crizele transnaţionale.

Speranţa învinge frica de necunoscut

În primăvara anului 1936, membrii familiei Lykov au luat o decizie care avea să le schimbe viaţa pentru totdeauna: și-au pierdut urma în taigaua siberiană, fiind, pentru următorii 40 de ani, complet rupţi de lume.

Într-o lume nesigură, Dumnezeu mă asigură

„Dacă ceva poate ucide peste 10 milioane de oameni în următorii 10 ani, va fi mai mult ca sigur un virus extrem de infecţios, nu un război. Nu bombe, ci microbi. Nu suntem pregătiţi pentru următoarea epidemie” – cu aceste cuvinte își începea discursul Bill Gates, la 3 aprilie 2015, în cadrul unei conferinţe TED...