Poţi lupta împotriva kilogramelor în plus printr-un program regulat de exerciţii fizice, însoţit de o dietă echilibrată care include câteva alimente delicioase care ajută la scăderea în greutate.

Un astfel de produs este laptele de migdale, pe care îl poţi consuma ca o „gustare” de seară, dezvăluie Annabel Adams, care deţine un blog specializat pe nutriţie. „Are un gust fantastic și este o gustare inteligentă, pentru că are multe proteine care îţi vor reda senzaţia de saţietate”, a declarat Adams pentru Prevention.

Ovăzul și tărâţele din cereale ar putea accelera procesul de ardere a grăsimii dacă sunt consumate înainte cu circa trei ore de programul de sport, arată un studiu citat de Eating Well. Fenomenul este explicat de așa-numiţii carbohidraţi „cu eliberare lentă” pe care aceste produse îi conţin și care păstrează nivelul insulinei la un nivel scăzut, lucru care ar putea contribui la arderea grăsimilor. Cele mai sănătoase și benefice alegeri pentru cereale sunt produsele integrale care nu conţin zahăr adăugat.

Pentru că este bogată în fibre, lintea este un produs indicat pentru a-ţi asigura senzaţia de saţietate și pentru a slăbi, scrie How Stuff Works. De asemenea, este o sursă plină de proteine sărace în grăsimi. Mai mult, lintea ajută totodată la reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL, a arătat un studiu efectuat de experţii de la Spitalul “St. Michael”. Același efect îl au și năutul, mazărea sau fasolea.

Seminţele de Chia sunt, de asemenea, un aliat împotriva kilogramelor în plus, deoarece acestea „acţionează ca un burete, absorbind zahărul și stabilizând nivelul glicemiei”, scrie Fitness Magazine. De asemenea, sunt bogate în fibre, acizi grași omega3, fier și calciu.

Pe lista produselor de inclus în dieta pentru slăbire se numără și seminţele de Quinoa, broccoli, conopidă, grapefruit, merele, avocado, varza, varza de Bruxelles, citricele, papaya sau kiwi. Înainte însă de a adera la o dietă, este esenţial să te consulţi cu un medic specialist.

„Cultura care promovează alimente ieftine, convenabile, bogate în grăsimi, sare și zahăr” este unul din cei doi factori care compun combinaţia „letală” ce ameninţă Europa cu o epidemie de obezitate, avertiza recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

La nivel mondial, aproape 1,5 miliarde de oameni se confruntă cu problema kilogramelor în plus, potrivit unui raport al The Overseas Development Institute. În ceea ce privește dimensiunea problemei în România, ţara noastră ocupă locul trei în clasamentul regiunilor UE cu cele mai multe persoane obeze, potrivit unui raport al Comisiei Europene citat de Antena 3.

Obezitatea este mai mult decât o problemă care ţine de estetică. Acumularea excesivă a kilogramelor poate constitui un factor de risc major pentru dezvoltarea altor afecţiuni cronice printre care diabetul de tip 2, creșterea nivelului colesterolului, hipertensiunea arterială, bolile coronariene sau experimentarea accidentelor vascular cerebrale, scrie Web MD.

Foto: stockvault.net

Pro Silueta