Esenţiale de weekend

Legea de revizuire a Constituţiei dezbătută de Curtea Constituţională

Esenţiale azi, 14 septembrie

Începe înscrierea în programul FLEX

Esenţiale azi, 5 septembrie

O româncă, ministru al Sporturilor în Franţa

Cum ar arăta furtunile viitorului

Dacă ritmul de încălzire a planetei se menţine constant, până la finalul secolului ar trebui să avem parte de uragane mai puternice, mai lente și mai umede.

Esenţiale azi, 18 mai

Forţele israeliene au intrat în Fâșia Gaza

Miracolul din timpul tornadei din Oklahoma

Ca în cazul fiecărei tragedii, după ce trec orele critice şi se face evaluarea situaţiei, ies la iveală şi lecţiile ce trebuie învăţate, dar şi profiluri de eroi şi istorii ale supravieţuitorilor. De data aceasta, tornada din Oklahoma, ce face parte din cea mai periculoasă categorie de tornade, a dezvăluit adevărate minuni.

Esenţialul despre tornada devastatoare din Oklahoma

O tornadă devastatoare a ucis 91 de oameni în sudul Statelor Unite. Cel puţin 20 dintre aceștia sunt copii, titra, la primele ore ale dimineţii, agenţia Mediafax. Zeci de hectare de teren au fost avariate, forţând oamenii să caute posibile resturi de posesiuni printre munţii de dărâmături. Președintele ţării a anunţat...

Tornadă ucigașă în America – record în ultimii 60 de ani

O tornadă uriașă a lovit localitatea Joplin din statul american Missouri. Bilanţul victimelor face din ea este cea mai devastatoare tornadă ucigașă din ultimii 60 de ani din America.

362 de tornade în aprilie, noul record în SUA

Între 25-28 aprilie au avut loc nu mai puţin de 362 de tornade, dintre care 312 într-o singură zi. Recordul anterior fusese stabilit de cele 148 de tornade formate pe parcursul a două zile în aprilie 1974.

Creștinii ajută victimele tornadelor din SUA

În prima duminică de după tornadele ucigașe, voluntariatul și altruismul creștin au ieșit în evidenţă în SUA. Bisericile și-au deschis porţile, în ciuda faptului că multe erau distruse, iar serviciile religioase au inclus rugăciuni pentru cei afectaţi.

America e lovită de tornade cu putere record

America a fost victima unora dintre cele mai puternice tornade înregistrate vreodată, afirmă experţi citaţi de AP. Ultimul val de tornade cu un astfel de impact a avut loc acum aproape 40 de ani.

Aeroport american lovit de o tornadă F-4

Aeroportul Lambert-St Louis a fost afectat vineri de o tornadă de grad F-4 care a adus pagube importante terminalului principal.

Tornadele fac ravagii în America

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise în America după ce o furtună puternică a generat în ultimele 3 zile peste 100 de tornade. 

Tornadă cu o înălţime de 30m în România

O tornadă a distrus în 15 minute o parte din satul Silivaşu de Câmpie, din Bistriţa-Năsăud. Au fost afectate şi 1,5 hectare de pădure. Evenimentul s-a produs miercuri, la orele 18, notează Adevărul.