Salvarea de la capătul suliţei
Sunt oameni care impresionează prin felul în care pun viaţa altora mai presus de a lor. Ca misionarii care s-au lăsat uciși pentru salvarea unor sălbatici.
Un vulcan numit credinţă
Istoria începe în urmă cu 25 de ani, de la un accident nefericit, provocat de o glumă. Începe cu optimismul, curajul, puterea și credinţa molipsitoare ale unui om ajuns în scaunul cu rotile și continuă cu povestea de viaţă a aproape 3.000 de beneficiari ai proiectelor demarate de Aurel Burcea.
Lecţii de viaţă, în faţa morţii. Un interviu cu Bryan Craig
Îl cunosc pe Bryan Craig de peste douăzeci de ani: scriitor și conferenţiar reputat în domeniul vieţii de familie, inteligent, sistematic, cumpătat în manifestări și fin când folosește umorul.
Undele gravitaţionale și inflaţia de certitudini
Pe 17 martie 2014, blogul de știinţă și tehnologie al prestigiosului ziar The New Yorker anunţa: „O revoluţie știinţifică ne permite să vedem până la începuturile timpului.“ Lawrence M. Krauss, fizician renumit și autorul cărţii Un univers din nimic: de ce există ceva în loc să nu existe nimic, comenta în articolul său știrea care...
Semnul uitat
Pe 19 mai 1780 un fenomen straniu a transformat o dimineaţă însorită într-o noapte neașteptată. Evenimentul, cunoscut până astăzi ca Ziua întunecată, a fost privit de contemporani ca un semn al judecaţii divine și de sceptici, ca un mijloc de a ridiculiza așteptările apocaliptice.
Culorile tăcerii
Culorile curcubeului, care în Biblie sunt pecetea păcii dintre Dumnezeu și om, au devenit, în doar câţiva ani, simbolul unui conflict ideologic între oameni, într-o societate în care „axa rușinii“ se învârte după cum dictează agenda publică.
De ce este religia plină de reguli?
Nu avem nicio problemă în a mânca o pâine pentru care nu am semănat, nu am secerat și nu am copt. Avem însă o problemă foarte mare când este vorba sa primim o mântuire pe care nu am „lucrat-o“ și nu am „săvârșit-o“ noi. Tocmai de aceea, în mod tragic, religiile sunt atât de pline...
După Hollywood… Potopul
Preotul torturat de datoria celibatului, călugăriţa fascistă, predicatorul care își urlă mesajul în faţa unei audienţe blocate într-o transă de aminuri, telenovela din corul gospel, misionarul gay, nevestele mormonului. Orice notă peiorativă a portretului hollywoodian al creștinismului este incidentală și pur întâmplătoare. Oare?
Culorile tăcerii
Culorile curcubeului, care în Biblie sunt pecetea păcii dintre Dumnezeu și om, au devenit, în doar câţiva ani, simbolul unui conflict ideologic între oameni, într-o societate în care „axa rușinii“ se învârte după cum dictează agenda publică.