Copiii consumă aproape dublul cantităţii de zahăr recomandate

Anul nou a început cu vești îngrijorătoare. Conform unui calcul realizat de guvernul englez, un copil va fi mâncat până la vârsta de 10 ani destul zahăr cât să îi ajungă până la 18 ani, potrivit recomandărilor oficiale ale statului.

De ce avem nevoie ca să scăpăm de grăsimea abdominală

Se știe: de grăsimea abdominală se scapă cel mai greu și nici măcar faimoasele abdomene nu reușesc de unele singure să producă efectul scontat. Un studiu publicat ieri în jurnalul Cell Metabolism explică, pentru prima dată, de ce avem nevoie ca să eliminăm grăsimea de pe burtă.

Sfaturi de la cercetători pentru a nu te îngrășa de Crăciun

Cercetători de la Universitatea din Birmingham și de la Universitatea Loughborough au derulat primul studiu în care a fost testată o strategie de prevenire a creșterii în greutate în preajma sărbătorilor de iarnă, când toată lumea tinde să își satisfacă poftele culinare.

Sistemul alimentar global este complet stricat, avertizează cercetătorii

Milioane de oameni de pe planetă sunt subnutriţi, în timp ce alte milioane de oameni mor prematur din cauza bolilor cauzate de obezitate și un stil de viaţă nesănătos. Pe deasupra, sistemul alimentar actual este nesustenabil și contribuie la încălzirea globală și la catastrofele naturale, avertizează 130 de academicieni din toată lumea. Un raport elaborat...

85.000 de copii, morţi de malnutriţie în Yemen

Aproape 85.000 de copii cu vârste sub 5 ani au murit din cauza foametei extreme din Yemen, în cei trei ani de război, arată datele puse la dispoziţie de organizaţia caritabilă Salvaţi Copiii.

Obezitatea, factor de risc major pentru depresie și cancer

Kilogramele în plus afectează organismul uman pe toate planurile. Deși ele se pot aduna pe nesimţite, în decursul unor perioade lungi de timp, efectul lor cumulativ este de mare impact atât la nivel fiziologic, cât și psihologic, arată tot mai multe studii.

Ar ajuta la ceva o acciză la carnea roșie?

O taxă aplicată la comercializarea cărnii roșii ar putea preveni aproape 6.000 de decese, pe an, în Marea Britanie, susţin mai mulţi cercetători de la Universitatea Oxford. Ar fi însă benefic ca guvernul să dicteze cetăţenilor ce să mănânce și ce nu?

Uleiul de măsline extravirgin are efecte în prevenţia bolii Alzheimer

De ani de zile nutriţioniștii vorbesc despre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extra-virgin. Acum, un grup de cercetători de la Universitatea Auburn, din Statele Unite, a descoperit că o componentă a uleiului ajută semnificativ în boala Alzheimer.

Poate consumul de alimente organice să scadă riscul de cancer?

De regulă, persoanele care consumă alimente ecologice sunt convinse că această alegere va fi reflectată într-o stare de sănătate optimă, iar pentru aceasta sunt dispuși să facă sacrificii financiare.

Câţi bani sunt necesari unui român pentru un trai decent

Potrivit datelor Eurostat, 90% din populaţia României nu are banii necesari pentru un trai minim decent, a declarat Victoria Stoicioiu, reprezentantul Friedrich Ebert Stiftung (FES) România, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc miercuri, când a fost prezentat un studiu despre coșul minim de consum.

Carnea, corelată cu apariţia diabetului de tip 2

Un studiu al Universităţii Loma Linda, din Statele Unite, a arătat că nu consumul de ouă este asociat cu riscul crescut de apariţie a diabetului de tip 2 (T2D), ci consumul de carne.

Ne hrănim cu plastic, la propriu

Microparticulele de plastic au fost identificate în sarea de masă, în apa îmbuteliată, în apa de la robinet, în pliculeţele de ceai, în bere, în băuturile răcoritoare. Era, deci, doar o chestie de timp până să fie identificate și în organismul uman, mai exact în excrementele umane.

Poţi să fii și tu flexitarian

În cursa pentru salvarea planetei nu ducem deloc lipsă de invitaţii la adoptarea de diverse regimuri alimentare cu un impact cât mai redus asupra creșterii temperaturii globale. Dieta vegetariană este de departe cea mai menţionată, fiindcă elimină cu totul din ecuaţie fermele industriale de creștere a animalelor pentru carne, ouă și produse lactate, care au...

Mâncăm sare cu plastic

La nivel global, 90% din sarea de mare conţine microparticule de plastic, se arată într-un studiu recent al cercetătorilor din Coreea de Sud și de la Greenpeace East Asia, eea ce întărește ideea că poluarea cu plastic este omniprezentă în mediul înconjurător.

Unde ar putea izbucni cea mai mare foamete din ultimii 100 de ani

ONU avertizează că Yemenul s-ar putea confrunta cu cea mai mare criză alimentară din ultimii 100 de ani, dacă coaliţia condusă de Arabia Saudită și susţinută de Statele Unite, Marea Britanie și Franţa nu renunţă la atacurile aeriene și la blocadă. Din populaţia totală de 26 de milioane de locuitori, 13 milioane de oameni ar...