Depresia, asociată cu alimentaţia bogată în grăsimi și obezitatea

Existenţa unei legături între obezitate și depresie a făcut obiectul studiului cercetătorilor știinţifici deja de ceva timp. Însă aceștia nu au reușit să descopere modul în care cele două boli se influenţează una pe cealaltă. Până acum.

The Economist: Consumul global de carne crește constant

Consumul de carne crește la nivel global, pe măsură ce populaţii din zone mai sărace încep să își crească veniturile.

Ce am pierdut când am renunţat la pământ

La începutul anilor 1900, un fermier american de rând producea destulă mâncare pentru a hrăni o familie de 5 persoane. Astăzi, un fermier american și-ar putea îndestula familia și încă 100 de persoane, în medie. Cu toate acestea, la nivel global riscăm să intrăm în imposibilitatea de a hrăni o populaţie în creștere. Cum am...

Studiu: Chiar și o felie de bacon pe zi crește riscul de cancer colorectal

Bacon, cârnaţi, hot dog, salam. Doar lista aceasta, de una singură, este capabilă să trezească fantezii culinare pline de culoare, miros și savoare. Însă aceeași listă a celor mai consumate cărnuri procesate comunică un risc de cancer de stomac și colon care ucide sute de mii de oameni, prematur, în fiecare an.

Restaurant vegan adventist din Australia, pe locul 1 regional în TripAdvisor

Un restaurant vegan adventist dintr-o localitate turistică foarte populară în Australia a fost cotat pe primul loc în regiune de TripAdvisor.

50 de alimente pentru viitorul planetei

Până în anul 2050 se preconizează că planeta va fi populată de 10 miliarde de oameni, care vor avea nevoie de o alimentaţie nutritivă din resurse tot mai puţine. Însă, sistemul alimentar actual este nesustenabil, contribuie la încălzirea globală și trebuie reformat în mod radical, avertiza un raport alcătuit de 130 de cercetători din toată...

Reziduuri de pesticide, detectate la 70% dintre alimente după spălare

Peste 70% dintre legumele și fructele proaspete vândute în Statele Unite conţin particule de pesticide chiar și după ce au fost spălate, arată un raport anual asupra datelor furnizate de Departamentul Agriculturii din SUA.

Băuturile dulci, asociate cu un risc crescut de deces

Ultimul lucru la care s-ar gândi adolescenta plină de viaţă care pozează pentru o reclamă la cea mai populară băutură carbogazoasă din lume este că băutura pe care o ţine în mână este de fapt opusul a ceea ce transmite ea. Un studiu publicat luni în jurnalul Circulation, al Asociaţiei Cardiologilor Americani, a făcut public...

Mâncarea fast-food s-a schimbat în ultimii 30 de ani. Și nu în bine.

Nimeni nu pretinde că mâncarea de tip fast-food poate fi sănătoasă (cu excepţia celor care o produc sau o vând), dar căderea în ispitele dulci sau picante ale acesteia este aproape inevitabilă, pe măsură ce oferta restaurantelor de acest tip se diversifică, iar preţul rămâne destul de accesibil. Cei care adoră gustul acestor alimente preparate...

Controversă în jurul unui studiu despre pesticidele din hrana noastră

Un studiu care a analizat recent efectul alimentelor organice asupra nivelului de pesticide din organismul consumatorilor a concluzionat că renunţarea la alimentele produse convenţional generează o scădere semnificativă a nivelului de pesticide. Voci pertinente atrag însă atenţia că povestea este mai complicată decât atât.

Top 3 crize globale cu care ne confruntăm azi

„Eh, ecologiștii nu văd decât crize”, comenta cineva pe Facebook la un articol în care organizaţia Greenpeace avertiza că depozitarea deșeurilor nucleare este o criză globală ce trebuie rezolvată urgent. Oare chiar folosim cuvântul „criză” prea lejer, pentru că nu găsim alte mecanisme de a atrage atenţia pe niște probleme cu adevărat importante? Sau chiar...

WWF lansează o platformă care urmărește traseul alimentelor

După numeroase scandaluri privind provenienţa, calitatea și securitatea alimentelor, cel mai recent scandal privind exportul de carne de la vaci bolnave din Polonia în ţări europene, inclusiv în România, s-a creat o nevoie de a transparentiza și urmări tot lanţul alimentar pe care trebuie să îl parcurgă un aliment cumpărat de la raft. World Wildlife...

Carnea de la vaci bolnave din Polonia, în farfuriile europenilor

O filmare cu camera ascunsă care arată cum câteva vaci ce par a fi grav bolnave ajung să fie vândute „pe sub mână” unui abator din Polonia, fără niciun fel de inspecţie veterinară, a îngrozit pe toată lumea, Polonia fiind printre cei mai mari exportatori de carne din UE.

Sedentarismul anulează beneficiile unei greutăţi normale

V-aţi propus ca anul acesta să faceţi mai mult efort fizic și deja aţi eșuat? Cumva vă și mângâiaţi cu gândul că, dacă aveţi o greutate normală, nu e chiar o tragedie că nu sunteţi activi? Din păcate, medicii au vești proaste.

Cum să te ţii de sport anul acesta

Ianuarie este luna cea mai bună pentru companiile care oferă servicii sau aparatură de fitness sau întreţinerea corpului. Începutul de an este adesea înecat în regrete legate de consumul alimentar excesiv din perioada sărbătorilor și în general de starea noastră fizică și psihică, care pentru multe persoane pare să se deterioreze de la un an...