Adevăratul motiv pentru care te îngrași

Creșterea în greutate și obezitatea sunt adesea puse pe seama cantităţii de calorii consumate. Contrar acestei concepţii, experţii de la Universitatea Stanford au descoperit că principalul motiv pentru care oamenii iau în greutate nu are neapărat legătură cu porţiile de mâncare.

Înșelătoria din spatele conservelor de pește

În ultimul timp, consumul de peşte a crescut, pentru că oamenii îl consideră o alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de carne. Însă, de multe ori, ceea ce scrie pe eticheta unei conserve de pește nu reflectă ce e înăuntru.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci zahăr o săptămână

Jurnalista Janissa Delzo, de la Medical Daily, a iniţiat un experiment pentru a observa schimbările resimţite în corpul său, în urma eliminării oricărei surse de zahăr din dietă timp de șapte zile. Concluziile experienţei au ajutat-o să ia hotărâri importante în ceea ce privește regimul alimentar pe care îl va urma în viitor.

12 luni dintr-un an: vitamina B12

Să-i spunem David; numele este fictiv, dar cazul este real. Tânăr (27 de ani), înalt (peste 1,82 cm), masiv (peste 108 kg) fără a fi gras, mai de grabă plin de muşchi dezvoltaţi prin ridicatul greutăţilor, nu fuma şi nu consuma alcool.

5 alimente care interacţionează cu medicamentele

În timp ce toate persoanele pot să beneficieze de pe urma nutrienţilor şi vitaminelor care se găsesc în fructe şi legume, este bine de ştiut că unele dintre acestea pot diminua eficacitatea unor medicamente.

Eliminarea zahărului este secretul pentru a arăta la 40 de ani ca la 20

Acesta este secretul lui Wendy Powell, din oraşul Truro, Anglia, care primeşte adeseori complimente că arată ca la 20 de ani, deşi are 40 de ani şi 2 copii.

În fabrică – Cum și din ce se fac jeleurile?

„Over Eten” („Despre mâncare”) este un show TV produs de Departamentul Știri al televiziunii VRT, din Belgia. În episodul despre gelatină se urmărește în sens invers procesul de producţie al delicioaselor jeleuri, de la momentul în care dulciurile ne încântă papilele gustative, până la ultima masă a porcilor, care sunt apoi transformaţi în gelatină.

Ce se mănâncă în cea mai sănătoasă ţară din lume

Italia a fost desemnată cea mai sănătoasă ţară din lume în 2017. Cheia: stilul de viaţă.

Ingredientele de origine animală pe care le consumăm fără să știm

„Nu mănânc banane, sunt vegetarian”, suna titlul unui articol. La un așa click-bait, sigur e o șmecherie la mijloc, mi-am spus. Când colo, am aflat că bananele neetichetate „organic” pot fi stropite cu pesticide care conţin chitosan, o substanţă extrasă din crusta unor animale marine (crustacee, mai ales). Chitosanul mai este prezent și în suplimente...

Alimente bogate în proteine, pentru un meniu vegetarian

Dacă ai ales să renunţi la carne, produse lactate și ouă nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că nu vei consuma cantitatea necesară de proteine pentru a avea un organism sănătos. Iată ce alimente bogate în proteine poţi include în dieta ta vegetariană.

Vitamina D – încă o dezamăgire?

Dacă dintre vitamine ar trebui să alegem o stea, un star similar celebrităţilor care electrizează lumea oamenilor, vitamina D ar avea șanse foarte mari să ocupe podiumul.

Ce s-ar întâmpla dacă ai mânca numai carne?

Una dintre cele mai populare diete bogate în carne este dieta Atkins, elaborată în anii '70 de cardiologul Robert Atkins. El recomanda celor ce doreau să îi urmeze dieta să îşi reducă în mod considerabil carbohidraţii din dietă şi să îşi ia energia zilnică din proteine. Însă dieta lui, contestată pe măsura popularităţii, i-a făcut...

Dieta vegetariană, asociată cu o incidenţă crescută a cancerului. Ce înseamnă acest lucru?

Dieta vegetariană este elevul din prima bancă, mereu dornic să fie atent la ce se întâmplă, cu temele făcute, de la care leneșii din spate ar vrea să copieze, dacă ar putea, dar primesc oricum nota de trecere, așa că nu se obosesc.

Trucuri alimentare pentru un creier mai puternic

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, anumite alimente se transformă în aliaţi puternici pentru sănătatea creierului, influenţând abilităţile de memorare, vigilenţa și chiar performanţele intelectuale, arată dovezile știinţifice.

Unde găsim sursele valoroase de fibre

În ciuda faptului că fibrele alimentare ne feresc de o mulţime de probleme medicale, iar organismul nostru are mare nevoie de această categorie de carbohidraţi, mulţi dintre noi abia dacă ajungem să consumăm într-o zi jumătate din cantitatea recomandată. Iată ce ar trebui să includem în meniu pentru a ne acoperi necesarul zilnic de fibre.