Cineva trebuie să salveze Amazonul. Dar cine?

Deși un imn popular descrie cerul de deasupra orașului brazilian Porto Velho ca fiind veșnic albastru, orașul, la fel ca o mare parte din bazinul Amazonului, a fost învăluit într-o perdea densă de fum, zilele acestea. Și Sao Paolo, cel mai mare oraș al ţării, s-a cufundat în întuneric în miezul zilei, preţ de o...

Incendiile din Siberia, „o catastrofă ecologică”. Flăcările sunt vizibile din spaţiu.

Deși incendiile de vegetaţie sunt ceva obișnuit în Siberia, cele de anul acesta sunt cele mai sălbatice din istoria cunoscută, spun activiștii de mediu din Rusia: au mistuit deja o suprafaţă de dimensiunea Belgiei, o sută de orașe și sate sunt sufocate de fum, iar emisiile de dioxid de carbon sunt comparabile cu cele emise...

Esenţiale de weekend

Raportul MCV, mai dur pentru România decât pentru Bulgaria

Esenţiale azi, 4 septembrie

România: Crește numărul firmelor radiate

Esenţiale azi, 2 august

Trump cere oprirea anchetei privitoare la alegerile prezidenţiale din SUA

Esenţiale azi, 27 iulie

Caniculă și poluare în Europa

„Poate un suflet să ducă așa ceva?” Drama unei supravieţuitoare din Grecia

„Nu ne-a dat Dumnezeu cuvinte” pentru a descrie așa ceva, spun supravieţuitorii incendiului din Atena, unul dintre cele mai devastatoare incendii sălbatice din istoria recentă a ţării.

Esenţiale azi, 26 iulie

România este rezistentă la propaganda rusă

Esenţiale de weekend

Un al doilea oraș din România ar putea avea metrou

Cercul Polar arctic, afectat de temperaturile anormal de mari

Cel puţin 11 incendii de vegetaţie au izbucnit în zona Cercului Polar arctic, în Suedia, ţara cel mai dur lovită de temperaturile anormal de mari înregistrate vara aceasta în Peninsula Scandinavă, iar sute de pompieri s-au mobilizat pentru stingerea flăcărilor.

Încălzirea climei deja ne afectează – Doi români, morţi în ultima săptămână

Discuţiile despre efectele încălzirii climei se poartă mereu la viitor. Așteptăm să vedem când exact o să fie destul de grav încât să ne convingem că e un fenomen real și extrem de grav. Dar cercetătorii avertizează că este deja prea târziu pentru necredinţa noastră. Clima ne omoară deja. Și vedem asta chiar în România.

Schimbările climatice expun o treime din populaţia globală pericolului unei canicule fatale

Aproape o treime din populaţia lumii trăiește în condiţii climatice care includ valuri de căldură ucigătoare și numărul oamenilor afectaţi va crește spre 48% până în 2100, chiar dacă emisiile de gaze cu efect de seră vor fi reduse drastic.

Incendiu de proporţii în Londra. Ore întregi de coșmar

„Am văzut bucăţi de clădire care cad. Se aud zgomote de ferestre care se sparg”, transmite corespondentul BBC. Este imaginea de coșmar care a marcat capitala Angliei în cursul nopţii trecute.

Rockerii eroi și dilema bisericii

Unul era licenţiat în economie. Celălalt era absolvent de fizică. Nu doar rockul i-a unit, ci și gestul care le-a adus postmortem titlul de eroi. Amândoi au avut curajul, determinarea și spiritul de sacrificiu pentru a se reîntoarce în capcana clubului din București, reușind să-i salveze pe mulţi dintre cei condamnaţi la moarte. Nu au...

Drama lui Dumnezeu și tragedia victimelor de la Colectiv

„Au meritat să moară”, ar fi una dintre replicile cinice care sintetizează o anumită orientare pe reţelele de socializare. Cine este de vină pentru irosirea unor vieţi tinere, într-un club în care s-a concentrat o întreagă neputinţă naţională? Este o întrebare firească care stă suspendată pe buzele tuturor. Pe de o parte, oamenii s-au coagulat...

După Colectiv: „Am văzut iadul, mamă!”

Au fost necesare doar câteva secunde pentru ca România să fie aruncată în doliu. Au urmat apoi breaking-newsuri, părinţi, desfiguraţi de suferinţă, întrebaţi cum comentează... evenimentul, dar și o avalanșă de întrebări care se încăpăţânează să persiste.

Incendiul din Italia scoate la iveală sclavia din fabricile-lagăr

Cel puţin şapte persoane au decedat arse de vii şi alte trei au fost rănite într-un incendiu izbucnit la o fabrică de îmbrăcăminte din oraşul italian Prato, în cursul zilei de duminică. Toţi cei decedaţi erau angajaţii fabricii, dar locuiau în dormitoare improvizate, pe paturi de carton, deasupra fabricii. Din această cauză, salvarea lor a...

Noi echipe de pompieri în Arizona

După ce în urma incendiului din Arizona, 19 pompieri şi-au pierdut viaţa, noi echipe de pompieri luptă împotriva focului.

Un incendiu la o fermă avicolă din China a provocat 119 morţi

Un incendiu care a izbucnit ieri dimineaţă la o fermă avicolă din China, în provincia Jilin, s-a soldat cu cel puţin 119 morţi şi 54 de răniţi.

Video: Incendii sălbatice uriașe în Colorado și New Mexico

Mii de hectare de pădure au fost carbonizate de cele 19 incendii declanșate în vestul Statelor Unite. Doar 5% din incendiu a fost stins până la ora actuală, potrivit BBC.

Italienii despre români: Lăsaţi-i să ardă!

Aproape 500 de persoane înarmate au incendiat rulotele şi locuinţele improvizate ale romilor dintr-o tabără de la periferia Romei, după ce adolescentă italiancă a pretins că ar fi fost violată de un rezident al taberei.