Motivele reale pentru care China nu ia poziţie în conflictul dintre SUA și Coreea...

Racheta balistică nord-coreeană ce a survolat timp de două minute insula Hokkaido, pe 29 august 2017, s-a dorit a fi o dovadă a capabilităţii militare în creștere a Phenianului. Dar și o avertizare a liderului coreean că istoria relaţiilor ţării sale cu „agenţii imperialismului” a ajuns într-un punct de tăioasă inflexiune. Cu toate opţiunile pe...

Aţi decis cine va câștiga noul război ideologic?

Președintele Comisiei Europene tocmai a informat Parlamentul European că UE este într-o „criză existenţială”. Ca să spunem lucrurilor pe nume, suntem într-un moment în care trebuie să ne gândim serios la ce urmează să facem. „Ne lăsăm duși de un sentiment natural de frustrare? Ne lăsăm să devenim o colectivitate deprimată? Vrem să lăsăm uniunea...

Nazist de 94 de ani, judecat în Germania pentru moartea a 170.000 de persoane

Un fost gardian de la Auschwitz, membru al trupelor naziste SS, în vârstă de 94 de ani, va fi judecat în Germania pentru „crime împotriva umanităţii”. Bărbatul este acuzat pentru moartea a cel puţin 170.000 de persoane.

Texte biblice străvechi scoase la iveală după 45 de ani

În 1970, la 40 de kilometri de locul unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă, a fost recuperat și un pergament carbonizat. Conţinutul manuscrisului vechi de 1.500 de ani a fost dezvăluit la începutul săptămânii trecute, cu ajutorul imagisticii digitale, informează Reuters.

Efectele României sărace: de ce le e frică tinerilor români

Un studiu etnografic calitativ desfășurat recent de Reveal Marketing Research publică o resursă utilă oricui dorește să înţeleagă profunzimile sufletului românesc: o cartare a fricilor românilor.

Biserica Mormonă îşi cere scuze pentru botezarea postumă a doi evrei

Biserica Mormonă şi-a cerut scuze public marţi pentru un gest care i-a șocat chiar și pe liderii bisericii. Un membru a realizat (scriptic) botezul postum al părinţilor lui Simon Wiesentahal, supravieţuitor al Holocaustului şi apărător al drepturilor evreilor.

Politicieni francezi vor să dea zile libere de Ramadan și Yom Kipur

Yom Kippur și Eid al-Fitr ar putea deveni sărbători oficiale în Franţa, ca recunoaștere a egalităţii dintre francezii creștini, cei evrei şi cei musulmani, dacă propunerea Evei Joly, candidată la președenţia Franţei va fi asumată de autorităţi.

Cea mai mare reuniune rabinică din Polonia postbelică

Zeci de rabini din întreaga Europă s-au reunit la Varşovia în cea mai mare adunare a liderilor religioşi evrei care are loc în Polonia după cel de-al Doilea Război Mondial.

Israelul lansează o alternativă la al-Jazeera

Astăzi se lansează prima televiziune de ştiri evreiască: Jewish News 1, un proiect pe care iniţiatorii îl promovează drept o alternativă la televiziunea arabă al-Jazeera.

Ierusalim: protest la deschiderea unei şcoli de fete

Deschiderea unei școli de fete din Ierusalim a fost amânată din cauza unei grupări evreiești ultra-conservatoare care a protestat împotriva funcţionării instituţiei.

Termenul „jidan” va trebui redefinit de Academie

Academia Română este acuzată că „a luat un cuvânt care este profund antisemit și l-a transformat într-un termen legal". Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului a trimis Academiei o scrisoare de două pagini în care cere definirea corectă a cuvântului „jidan".

Obama laudă moștenirea culturală a evreilor din SUA

Preşedintele Barack Obama a onorat contribuţiile evreilor la îmbogăţirea culturală a SUA, în timpul unei săptămâni axate pe elaborarea de politici privind Orientul Mijlociu.
90,042FaniÎmi place
160CititoriConectează-te
511CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE