buget

Esenţiale azi, 20 decembrie

Bursa de Valori București a picat

Esenţiale azi, 19 decembrie

Teodorovici vrea să aplice băncilor taxa pe lăcomie

Statul român îngroapă definitiv domeniul cercetării

Cercetarea în România ajunsese sub nivelul de la intrarea în UE, ceea ce ne plasează pe penultimul loc printre ţările UE în ce privește cheltuielile bugetare pentru cercetare și dezvoltare. Aceasta, până la a doua rectificare bugetară din 2018, care tocmai a tăiat aproape 230 de milioane de la Ministerul Cercetării și Inovării pentru a putea acoperi dobânzi, salarii și „cheltuieli cu personal administrativ” fără să se majoreze deficitul bugetar.

Esenţiale azi, 22 noiembrie

Guvernul rectifică din nou bugetul

PMB alocă alte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

O nouă rectificare bugetară de dezbătut în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de pe 22 noiembrie vizează alocarea a încă 10 milioane de lei de la bugetul Primăriei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Esenţiale azi, 20 iunie

Mandatul primarului ales al Chișinăului, invalidat

S-a hotărât bugetul UE pe anul 2014

După 16 ore de deliberări, negociatorii întruniţi la Bruxelles au ajuns la un acord în ceea ce priveşte bugetul UE pentru anul 2014, pe care l-au stabilit la suma de 135,5 miliarde de euro.

Guvernul SUA a intrat în faliment tehnic

Statul federal american a intrat marţi dimineaţă în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani, urmând să concedieze forţat circa 800.000 de funcţionari federali, deoarece Congresul nu a reuşit să voteze bugetul de stat, înainte de ora limită.

Liderii UE pleacă de la negocierile pentru buget

După ce a doua încercare de ajungere la un compomis între poziţiile celor care vor tăieri de la buget şi ale celor care cer suplimentarea lui, liderii europeni au hotărât vineri să întrerupă discuţiile pentru bugetul 2014-2020.

Românii se gândesc la mâncare şi nu se pregătesc de viitor

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică dezvăluie că prioritatea românilor în bugetul casnic îl reprezintă cheltuielile cu produsele alimentare şi băuturile non-alcoolice, cu 41% din totalul bugetului, aproape dublu faţă de francezi sau italieni, în condiţiile în care ponderea alimentelor în coşul de cheltuieli a coborât în ultimii 10 ani cu 10%, de la 51% la 41%.

10 lucruri pe care copiii trebuie să le ştie despre bani

În urma studiului pe care Fundaţia Naţională de Consiliere pentru Credite din Statele Unite ale Americii îl face anual, s-a constatat că peste jumătate dintre participanţi, mai exact 56%, au recunoscut că nu-şi întocmesc un buget lunar. 40% au declarat că nu au economii pentru situaţiile neaşteptate şi 30% dintre americani nu îşi plătesc facturile la timp.

J. Roberts: Oamenii cheltuiesc pentru o fericire inaccesibilă

Știrile de tip can-can, care prezintă detalii picante despre extravaganţele financiare ale vedetelor sunt extrem de gustate de public. Același public însă se găsește sub presiunea comparării permanente cu stilul de viaţă al vedetelor, un raport din care iese întotdeauna dezavantajat, susţine James Roberts, profesor de marketing la universitatea americană Baylor.