Acum știm cât este nota de plată a apetitului nostru pentru carne

Pare straniu să spui că bucăţile de dimensiuni tot mai generoase de friptură din meniul chinezilor ne afectează pe toţi, dar afirmaţia este cât se poate de adevărată. Iar înainte de a arăta cu degetul spre apetitul în creștere al asiaticilor pentru dieta cu carne, ar trebui să ne scrutăm ceva mai critic propria noastră...

Greenyard retrage de pe piaţă alimente congelate

Agenţia Europeană pentru Standarde Alimentare a informat vineri că 43 de tipuri de produse congelate, inclusiv porumbul dulce și legumele mixte, vândute de comercianţi cu amănuntul precum Tesco, Sainsbury, Waitrose, Aldi și Lidl au fost retrase de pe piaţă de Greenyard, unul dintre cei mai mari furnizori de fructe și legume congelate.

Creștere incredibilă a numărului vârstnicilor bolnavi de cancer

Oamenii de știinţă din Marea Britanie au avertizat că numărul persoanelor de vârsta a treia diagnosticate cu cancer va crește cu 80% în următorii 20 de ani.

James Corden a renunţat la carne din cauza cruzimii asupra animalelor

Este englez, actor, scriitor, producător, cântăreţ și prezentator TV. Mai nou, și vegetarian. Cel puţin aceasta a povestit James Corden presei care l-a intervievat în turneul de promovare a celui mai recent film în care joacă: Ocean’s 8.

Pulberea de legume și fructe, pasul ușor către o alimentaţie mai sănătoasă?

Legumele sub formă de pulbere ar putea fi viitorul superalimentelor. Cel puţin așa sugerează Agenţia de Cercetare Știinţifică și Industrială Commonwealth (CSIRO), din Australia, care împreună cu grupul agricol Hort Innovation au creat o pulbere din ciorchinii de broccoli. Aceasta poate fi amestecată în compoziţia produselor de patiserie, a produselor de cofetărie, în supe și...

VIDEO: Marea evadare – ce fac crustaceele ca să nu ajungă mâncare

Se întâmplă cu o oarecare regularitate să devină virale pe internet videoclipuri în care vietăţi marine, de cele mai multe ori caracatiţe sau crustacee, demonstrează o capacitate extraordinară de a găsi soluţii pentru a-și salva viaţa atunci când oamenii plănuiesc să le-o ia.

Nutrienţii esenţiali pentru performanţe academice și sănătatea minţii

Alimentaţia unui elev sau student poate să îi influenţeze, mai mult decât ne-am imagina, gradul de sănătate a minţii, precum și capacitatea de reţinere, de înţelegere și de asimilare, esenţiale în obţinerea performanţelor academice.

Eliminarea alcoolului, a cărnii și a zahărului din alimentaţie reduce riscul de cancer

Într-un nou plan global de prevenire a cancerului, prezentat la Congresul European pentru Obezitate de la Viena, cercetătorii au arătat că excluderea din alimentaţie a cărnii, a alcoolului și a băuturilor care conţin zahăr reduce semnificativ incidenţa cancerului.

Preferinţele noastre culinare distrug planeta

Cu toate că reprezintă un infim procent de numai 0,01% dintre toate formele de viaţă de pe Pământ, omenirea, de la începuturile ei și până în prezentul celor 7,6 miliarde de locuitori ai planetei, a cauzat dispariţia a 83% dintre mamiferele sălbatice și a aproximativ 50% dintre plante, concluzionează o evaluare extinsă a Institutului Știinţific...

O revoluţie care nu mai poate aștepta – obiceiurile alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, braţul Organizaţiei Naţiunilor Unite care se preocupă cu starea de sănătate pe glob de 60 de ani, tocmai a declarat război celui mai periculos tip de grăsimi alimentare – grăsimile trans artificiale. Miza? Să salveze 500.000 de vieţi anual.

„Nu poţi iubi fără să fii rănit.” Un interviu despre suflet, cu cardiologul Peter Landless

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Europene de Sănătate (CES) s-a desfășurat la București, sub mottoul „Sănătate, vindecare, speranţă”. Dacă, din interviul cu dr. Raniero Facchini, am aflat că menţinerea sănătăţii și recuperarea ei pot cere uneori măsuri diferite, iar, din interviul cu dr. Zeno Charles-Marcel, am înţeles că e nevoie să rezistăm tentaţiei de...

„E nevoie de mai mult decât broccoli pentru a salva o viaţă”. Interviu cu dr. Raniero Facchini

Conferinţa Europeană de Sănătate (CES), organizată în luna aprilie de Diviziunea Inter-Europeană a Bisericii Adventiste, a adus la București nu mai puţin de 15 specialiști din domeniul sănătăţii – majoritatea medici, dar și experţi în sănătate publică – toţi reuniţi în jurul ideii că stilul de viaţă poate fi un adjuvant puternic în tratarea...

Studiu: Proteinele animale și vegetale nu sunt identice

Proteinele animale și vegetale nu sunt identice, se arată într-un studiu realizat de cercetători din California și Franţa. În timp ce proteinele de origine animală sunt asociate cu un risc crescut al bolilor de inimă, proteinele din nuci și seminţe sunt benefice pentru menţinerea stării de sănătate a inimii, au constatat experţii.

Ingrediente: Apă, zahăr și… minciuni

Mâncăm brânză fără lapte și miere falsificată în laborator. În ultimii ani, consumatorii români au fost avertizaţi repetat cu privire la aceste două fraude alimentare, atunci când inspectorii ANPC au descoperit nereguli sau când jurnaliștii au comandat probe de ADN pe mostre cumpărate aleatoriu din magazin, doar ca să descopere oroarea. Să îndrăznim să ne...

Dacă șunca tip bacon poate ucide, de ce o mai mâncăm?

Studii efectuate în decursul a zeci de ani demonstrează că substanţele chimice folosite pentru producerea șuncii tip bacon provoacă apariţia cancerului. O investigaţie The Guardian dezvăluie strategiile adoptate de industria cărnii pentru a convinge totuși consumatorii că șunca este sănătoasă.

Cum să nu ai o dietă vegetariană mai nesănătoasă decât una omnivoră

„Este posibil să fii vegetarian, dar să ai o stare de sănătate foarte proastă”, a declarat Frank Hu, cercetător la Școala de Sănătate Publică a Universităţii Harvard. Reputatul om de știinţă a ţinut un discurs în deschiderea Congresului de Nutriţie Vegetariană, organizat recent de Spitalul Universitar Loma Linda, SUA.

Loma Linda: Lactatele protejează împotriva cancerelor colorectale

Consumul de lactate ar putea proteja împotriva cancerelor colorectale, anunţă cercetătorii de la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Loma Linda (SUA) care au publicat în Public Health Nutrition cele mai noi rezultate din cadrul macro-studiului Adventist Health-2.

„Hrana ca medicament” – cartea unei autoare adventiste distinsă cu un premiu internaţional de excepţie

O carte de nutriţie semnată de o autoare adventistă a fost distinsă cu un premiu de excelenţă în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Gourmand World Cookbook, organizată anul acesta în China.

Ingredientele de origine animală pe care le consumăm fără să știm

„Nu mănânc banane, sunt vegetarian”, suna titlul unui articol. La un așa click-bait, sigur e o șmecherie la mijloc, mi-am spus. Când colo, am aflat că bananele neetichetate „organic” pot fi stropite cu pesticide care conţin chitosan, o substanţă extrasă din crusta unor animale marine (crustacee, mai ales). Chitosanul mai este prezent și în suplimente...

În fabrică – Cum și din ce se fac jeleurile?

„Over Eten” („Despre mâncare”) este un show TV produs de Departamentul Știri al televiziunii VRT, din Belgia. În episodul despre gelatină se urmărește în sens invers procesul de producţie al delicioaselor jeleuri, de la momentul în care dulciurile ne încântă papilele gustative, până la ultima masă a porcilor, care sunt apoi transformaţi în gelatină.

Pateurile vegetale – alimente periculoase?

Cum România este o ţară cu o populaţie majoritară creştin-ortodoxă, nu este de mirare că în perioada postului1 „vânzările de mezeluri sau pateuri vegetale se triplează“, iar cele ale altor produse de post, precum şniţele sau chiftele vegetale, se dublează. Preparatele pe bază de soia par să fie dominante într-o colecţie de alimente „de post“...