Riscurile consumului de carne procesată
Consumul de carne procesată crește riscul dezvoltării cancerului colo-rectal, aceasta este concluzia a numeroase studii știinţifice. Ceea ce nu se știa însă, este că acest risc poate fi dublat în cadrul unui segment anume de populaţie.
Fără precedent în România: peste 200 de tone de carne expirată, retrase de pe piaţă
O intervenţie ANPC pentru deconspirarea a două reţele infracţionale cu 80 de membri din rândurile comercianţilor autohtoni de carne pare începutul unei revoluţii. Dar pentru consumatorii români, această veste este încă departe de a fi una bună.
La ce riscuri te expui când mănânci friptură
Pregătirea cărnii la temperaturi foarte mari, la grătar, prăjită sau la cuptor ar putea crește riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer sau a diabetului, arată un studiu efectuat de experţii americani de la Ichan School of Medicine at Mount Sinai.
Mai puţină carne consumată, mai multe beneficii
Reducerea până la renunţare a cantităţii de carne din dietă poate aduce multiple beneficii atât pentru sănătatea ta, cât și pentru mediul înconjurător. Iată doar câteva motive care te pot determina să faci o schimbare în regimul alimentar.
Diferenţa dintre animalele pe care le iubim și cele pe care le mâncăm
Privind în farfurie la gustoasa bucată aproape dreptunghiulară, cu greu s-ar gândi cineva că acea bucată a avut cândva viaţă (cu tot ce presupune ea). Psihologic, este mai ușor să mânânci forme geometrice decât povești de viaţă. Pe asta au mizat și iniţiatorii Farm Sanctuary, un proiect menit să arate că animalele sunt suficient de...
Este carnea de vită hrănită cu iarbă mai sănătoasă?
Unele persoane care consumă carne sunt de părere că cea de vită hrănită cu iarbă este mai sănătoasă decât cea a vitelor hrănite în mod convenţional.
Ce s-ar întâmpla dacă ai mânca numai carne?
Una dintre cele mai populare diete bogate în carne este dieta Atkins, elaborată în anii '70 de cardiologul Robert Atkins. El recomanda celor ce doreau să îi urmeze dieta să îşi reducă în mod considerabil carbohidraţii din dietă şi să îşi ia energia zilnică din proteine. Însă dieta lui, contestată pe măsura popularităţii, i-a făcut...
De ce este nocivă carnea roşie?
Oamenii care consumă cantităţi însemnate de carne roșie pot prezenta un risc crescut de predispoziţie la boli cardiovasculare. Grăsimile saturate și colesterolul din carne sunt responsabili pentru aceste boli. Dar se pare că nu sunt singurii factori implicaţi.
Studiu: carne de curcan contaminată cu bacterii fecale
Mai mult de jumătate din probele de carne tocată de curcan recoltate de pe piaţa internaţională sunt contaminate cu bacterii fecale, a arătat un studiu realizat de publicaţia şi organizaţia nonprofit Consumer Reports, notează Huffington Post.
Studiu: Carnea roşie dăunează inimii
S-a demonstrat: o substanţă chimică ce se găseşte în carnea roşie dăunează inimii, arată un studiu efectuat de oameni de ştiinţă, publicat în revista Nature Medicine.
Au crescut preţurile la carne şi lactate
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU a recalculat indicele preţurilor la alimentele de bază, din coşul de materii prime alimentare tranzacţionate la nivel mondial. Indicele a crescut cu trei puncte în luna septembrie.
Sute de elevi britanci refuză carnea de porc din meniul școlii din motive religioase
Friptura de porc și cârnaţii au fost considerate întotdeauna o dietă specific britanică, dar în prezent sute de elevi refuză prânzurile de la şcoală din cauza unor „motive religioase" informează DailyMail.
Carnea roşie scurtează viaţa. De unde să ne luăm proteinele?
O dietă bogată în carne roşie (carne de vită, de porc, de vânat, de oaie) poate scurta speranţa de viaţă, avertizează o echipă de cercetători de la Harvard Medical School. În urma unui studiu efectuat pe mai mult de 120.000 de persoane, cercetătorii au semnalat că persoanele care consumă de carne rosie prezintă un risc...
Cu ce vă servim azi: crenvurști simpli sau cu mâzgă roz?
Deși a fost scoasă din compoziţia hambugerilor de la McDonald's, Taco Bell şi Burger King „mâzga roz" nu a părăsit piaţa alimentară. O investigaţie ABC News a dezvăluit faptul că 70% din carnea tocată de vită din magazinele americane conţine „mâzgă roz".
Carnea la grătar scade eficienţa analgezicelor
Pentru prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, situaţia e clară: carnea la grătar generează produși cancerigeni.
Carnea de pasăre – locul 1 ca sursă de toxiinfecţie alimentară
Conform unui raport publicat ieri, 12 august, carnea de pui, de curcan și alte păsări este responsabilă pentru 17% din totalul bolilor ce au la bază alimentaţia. Carnea de vacă este responsabilă pentru 16%, iar vegetalele, pentru 14%. În totalul cazurilor de epidemie, salmonela și alte bacterii sunt responsabile de jumătate dintre acestea, în timp...
Video: consumatorii de carne iau în greutate odată cu trecerea timpului
"Dieta bogată în proteine nu ajută la prevenirea obezităţii şi nici nu promovează pierderea în greutate pe termen lung, aşa cum au susţinut unii" este concluzia unei echipe de cercetători englezi de la Imperial College din Londra, care au studiat impactul pe termen mediu al consumului de carne.
Dieta bogată în carne grăbeşte pubertatea la fete
O dietă bazată pe consumul de carne poate grăbi declanşarea pubertăţii la fete. Fetelor care mănâncă foarte multă carne în copilărie, le apare mai devreme menstruaţia, arată un studiu condus de cercetători britanici, citat de BBC.
Studiu: Consumul de carne procesată poate provoca atac de cord și diabet
Cârnaţii, șunca, hot-dog-ul și alte preparate din carne pot constitui cauza dezvoltării diabetului sau a atacurilor de cord, arată un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard. Factori agravanţi ar putea fi substanţele folosite pentru conservarea preparatelor.